L’Ajuntament posarà en coneixement del Jutjat de Guàrdia la desaparició d’un centenar d’obres d’art al Museu de Santa Clara

Gandia, 9 de juny. El Govern recorda que la responsabilitat de la custodia i la correcta conservació de les 106 obres que estaven exposades, en un edifici municipal, és responsabilitat de l’Ajuntament, en nom de la ciutadania, la qual ha invertit més de 600.000 ¿ des de 2002. Demanen a la policia que investigue qui va entrar al museu, cóm se les van endur, on estan i en quin estat de conservació es troben. Asseguren que Ximo Company, la persona que s’ha atribuït el trasllat, no està autoritzada per a fer-ho .

Després que el regidor delegat de Cultura a l’Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, denunciara ahir públicament que l’Arquebisbat de València va ordenar la retirada de les 106 obres d’art propietat de les clarisses que estaven exposades al Museu de Santa Clara, a pesar que la responsabilitat de la seua custòdia i conservació és municipal, l’Ajuntament ha decidit fer una passa més en defensa dels interessos de la ciutadania. Així, el Govern posarà en coneixement del Jutjat de Guàrdia la desaparició de les obres, per tal que la policia averigue qui va entrar dins el recinte, el Museu de Santa Clara, propietat Municipal (antic Hospital Sant Marc), cóm se’n van endur les obres d’art, on estan i en quin estat de conservació es troben a hores d’ara.
L’Ajuntament posarà a disposició del Jutjat de Guàrdia tota la informació de que disposa per tal que la policia en tinga coneixement i efectue les investigacions que considere oportunes. Precisament, des d’aquesta vesprada l’Ajuntament ja té totes les imatges de les càmeres de seguretat del museu.
“El senyor Ximo Company, s’ha atribuït el trasllat de les obres. Volem recordar-li que l’únic custodiador és l’Ajuntament i, per tant, aquesta persona no està autoritzada per al trasllat de les 106 obres”, ha assegurat el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz.