L’alcalde de Gandia obri la jornada ‘La gestió del turisme i l’esport davant el repte de la sostenibilitat’

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha inaugurat aquest matí, acompanyat del president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Nogueras, la jornada ‘La gestió del turisme i l’esport davant el repte de la sostenibilitat’, la qual ha tingut lloc a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

En primer lloc, Prieto ha volgut agrair a aquesta entitat el fet que haja triat Gandia per a dur a terme la jornada, assenyalant que “Gandia és una ciutat amant de l’esport, una ciutat amable i sempre acollidora que exerceix la seua capitalitat i lideratge en matèria turística i esportiva, i on des de fa anys estem apostant pel binomi turisme-esport. No debades acollim nombrosos esdeveniments esportius i pensem també en el treball de camp per a mantenir, actualitzar i fer possible que les nostres instal·lacions esportives i la seua gestió tinguen en compte valors com el de la capitalitat en el sentit del benestar i, per suposat, com a capital de la salut”.

El primer edil de Gandia ha apuntat que “la nostra és una estratègia global de ciutat. Com ja vam fer amb la salut la legislatura passada, aquesta vegada estem fent-ho amb l’esport, implicant a tots els sectors, especialment als agents turístics i també als agents professionals que treballen en el món de l’esport”.

L’alcalde també ha destacat que “hem sabut posicionar Gandia com a destinació de turisme esportiu per a la pràctica tant d’oci, com d’esport amateur i professional, acollint equips que durant la temporada d’hivern ja ens trien pel nostre clima. A més, els nostres clubs esportius també són grans amfitrions i Gandia ja està sent seu de molts campionats nacionals i internacionals, com l’europeu de ‘corcheo-mar’ que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana”.

Per últim, Prieto s’ha referit “als reptes que se’ns obrin com a ciutat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la postpandèmia, amb eixe ventall d’oportunitats que ens permetrà recuperar-nos i començar una nova i bona etapa per a Gandia, amb projectes fets amb criteris de sostenibilitat per a reforçar algunes de les nostres apostes pel que fa a esport i salut”. Així, ha fet referència al pavelló esportiu que s’executarà amb criteris de sostenibilitat a la zona del Campus de Gandia, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, la Generalitat i la Diputació, el qual serà de gran capacitat per acollir esdeveniments esportius i per a la pràctica esportiva dels clubs locals.

Per la seua banda, Miguel Ángel Nogueras ha agraït el patrocini de l’Ajuntament de Gandia i el suport demostrat amb aquesta jornada per la regidora d’Esports, Lydia Morant, “amb la nova vessant que ja és presencial, començant a retrobar-nos en una certa normalitat per a tornar a debatre i dialogar sobre qüestions referents a la gestió esportiva”.