L’alcalde de Gandia obri les III Jornades de Salut Comunitària amb la participació de ponents referents en sanitat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la directora general de Salut Pública i Addiccions, Ofèlia Gimeno, i la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha inaugurat aquest matí les III Jornades de Salut Comunitària ‘Teixint salut al territori’ que han tingut lloc al Saló de Corones del Palau Ducal.

Estes jornades, que es van haver d’ajornar l’any passat a causa de la pandèmia, han comptat amb ponents referents en l’àmbit sanitari com Rafael Cofiño, Joan Benach, Joan Paredes, Rebeca Cremades, Carmen Pérez, Adelina Cabrera, Nagore Navarrete o Òscar Rebollo.

Prieto ha assenyalat que “la pandèmia ha reforçat les nostres prioritats, el nostre rumb com a ciutat i els nostres valors en la aposta per una ciutat saludable que des de diverses vessants es reafirma en inversions que generen oportunitats, milloren la qualitat de vida i referencien a Gandia”.

En este sentit, el primer edil de Gandia s’ha referit al nou Espai Sanitari Roís de Corella, les obres del qual porten un avanç de huit mesos, que estarà relacionat amb la salut pública, mental i d’especialitats en un espai de referència per a les persones, així com als projectes del  clúster sociosanitari de Sanxo Llop que permetrà implantar empreses de l’àmbit sociosanitari, i del Districte Digital de Gandia vinculat a la salut que permetrà innovació des de la salut.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha posat de manifest que “l’experiència i el treball conjunt de l’Ajuntament de Gandia amb l’Hospital Francesc de Borja, Atenció Primària i Salut Pública en actuacions en matèria de sanitat dutes a terme des de l’anterior legislatura, ha facilitat molt la tasca per a enfrontar-se a la covid-19, ja que a la nostra ciutat ha sigut molt fàcil coordinar-nos i entendre’ns. Així, hem demostrat que es pot eixir d’esta situació si tenim una estratègia conjunta de salut”.

La regidora socialista també ha remarcat que l’Estratègia de Promoció de la Salut i el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana implantats a Gandia en 2017 “han permés unir esforços per tal d’afrontar una pandèmia que ens ha posat a prova com a país i com a societat”.