L’alcalde de Gandia reivindica el projecte Smart City a les jornades organitzades pel Campus de la Universitat Politècnica

“Estes jornades són necessàries per a situar al centre del debat públic la implantació progressiva i imparable de les ciutats intel·ligents, impulsades per l’avanç de les noves tecnologies”. Així ho ha manifestat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, durant la seua intervenció a la jornada “Telecomunicacions per a la societat – Smart Cities” organitzada pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). Una iniciativa dirigida a estudiants, personal investigador i persones interessades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Durant el discurs Prieto ha repassat els pilars bàsics de l’estratègia del Govern local per a desenvolupar el projecte ‘Gandia Smart City’ com són la implantació d’una infraestructura tecnològica que oferisca totes les dades necessàries per a millorar els serveis municipals; l’aposta per un sistema que compte amb la col·laboració de les empreses, els col·lectius d’emprenedors i el Campus de Gandia de la UPV; i l’establiment de canals per a implicar la ciutadania a l’aplicació d’estes tecnologies.

En esta línia, l’alcalde també ha posat en valor la Smart Office (espai de referència per a la reflexió i la definició de les polítiques i les iniciatives locals d’innovació i transformació digital) i la implantació de l’Oficina Tècnica de Projectes Europeus (OPE) que té com a objectiu principal facilitar la participació de tots els sectors de la ciutat en projectes i oportunitats de finançament en l’àmbit europeu.

L’alcalde ha finalitzat la seua intervenció desitjant que este tipus d’iniciatives “ens aporten a tots idees i propostes que ens permeten, com a organisme públic i també com a societat, avançar cap a estos objectius”.