L’alcalde de Gandia rep els membres de l’associació CÍRVITE-Plena Inclusión Madrid

Membres de l’Associació CÍRVITE-Plena Inclusión Madrid han visitat este matí a l’Ajuntament de Gandia per tal d’agrair l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, la seua actuació davant la discriminació que van patir per part d’un hotel de la ciutat. Este establiment es va negar a allotjar-los i es va haver de buscar una altre hotel per a la seua estança vacacional. En esta recepció també han estat presents la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, i el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, així com el director de CÍRVITE,Jonatan Arroyo.

CÍRVITE és una associació sense ànim de lucre que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les seues famílies. La seua missió és contribuir al fet que estes persones puguen dur a terme el seu projecte de vida amb qualitat i màxima inclusió social. Tal com ha explicat el director de CÍRVITE solen fer quatre viatges a l’any: “Vam triar Gandia per l’accessibilitat i la qualitat turística per a poder accedir a la platja i tots poder banyar-nos en la mar”.

Actualment, Gandia compta amb tres accessos a la platja per a persones amb mobilitat reduïda i, segons ha assenyalat l’alcalde, “la idea és continuar creixent per a poder acollir a persones amb capacitats diferents”. Així mateix, ha valorat el treball del sector turístic i administratiu de l’Ajuntament de la ciutat que fan possible l’adequació de la platja per tal que qualsevol persona puga gaudir de “la mar, tan complexa per a algunes persones”.

Arroyo ha aprofitat per a diferenciar la discriminació que van patir a l’hotel de la resta de la ciutat: “Va ser una cosa molt excepcional que poques vegades ens ha passat. Gandia ha demostrat que una cosa és el nom d’un hotel i una altra és el gran nom d’una ciutat que ens ha acollit amb molt de respecte”. En esta línia, Prieto ha mostrat la seua satisfacció perquè l’associació escollira la platja per a passar les seues vacances: “És un plaer que des de Plena Inclusión s’haja confiat en la ciutat com un dels destins de referència de platja inclusiva en tota Espanya”.