L’alcaldessa de Gandia convoca el fòrum socioeconòmic per a treballar en noves línies d’ajudes complementàries a les de la Generalitat

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha convocat per al pròxim dimarts, 26 de gener, el fòrum socioeconòmic de la ciutat, un ens que es va constituir en abril de 2020 per tal d’afrontar de manera conjunta l’emergència de la pandèmia i les seues conseqüències. Este fòrum està presidit per Morant i conformat pels portaveus dels grups polítics municipals, el regidor de Polítiques Econòmiques, així com representants de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i els sindicats UGT i CC OO.

En esta reunió, que es portarà a terme de manera  telemàtica, s’abordaran els plans d’ajudes de la Generalitat Valenciana anunciats pel president Ximo Puig, com ara, el Fons de Cooperació COVID-19 de 160 milions d’euros, on participen la Generalitat Valenciana (100 milions d’euros), diputacions (36 milions d’euros) i ajuntaments (24 milions d’euros), per a ajudar a empreses i persones autònomes a combatre la pandèmia. Este Fons s’emmarca en el Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, que preveu ajudes econòmiques de 340 milions d’euros.

L’objectiu de l’Ajuntament de Gandia és seguir dissenyant conjuntament l’estratègia de recuperació i reactivació socioeconòmica de la ciutat durant els pròxims mesos, i no sols participar com ajuntament del Fons per a combatre la pandèmia sinó impulsar noves línies d’ajudes per als sectors productius de Gandia complementàries a les de la Generalitat.