L’Alcaldessa de Gandia reafirma el compromís amb les propostes del veïnat de Marxuquera

Gandia, 30 d’agost 2018.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada d’altres membres del govern, ha mantingut aquest matí una reunió “cordial i amable” amb els representants de les 8 associacions veïnals de Marxuquera: l’Associació de Veïns Independent i Progressista de Marxuquera Alta, l’Associació de Veïns Barranc Blanc; la urbanització Xauxa; l’Associació de Veïns Molló de la Creu 3; la del Racó dels Frares; la urbanització Las Cumbres; l’Associació de Veïns Barranc Borrell Marxuquera; i les urbanitzacions Montesol i Montepino. El motiu d’aquesta trobada ha estat escoltar-los i atendre de manera personal les seues necessitats després de l’incendi que es va originar el 6 d’agost a Llutxent i que va afectar a mil hectàrees del terme municipal de Gandia.

“Els hem confirmat que tenen l’Ajuntament al seu costat, tant pel que fa a les reclamacions, però sobretot estem amb el veïnat i amb els afectats. Ens hem convertit en el seu portaveu i estem defensant les seues reivindicacions, a l’Ajuntament i, quan no és la nostra competència, davant d’altres administracions”, ha assegurat Diana Morant.

En aquest sentit, l’alcaldessa els ha informat de molts avanços, tant pel que fa a les ajudes com a les actuacions urgents a la zona. Així, a la reunió de coordinació de dilluns passat amb representants del Consell, de la Conselleria i de totes les direccions generals implicades, es va arrancar el compromís del Govern del Botànic d’habilitar, amb independència de les ajudes públiques, altres privades noves per als afectats, sense limitar-se a la primera vivenda i criteris de renda.

El dilluns pròxim començaran els treballs de les brigades de la Conselleria per tal d’eliminar l’arbrat cremat perillós, tant en sòl públic com en les parcel·les privades amb autorització dels propietaris.

Paral·lelament, s’està constituint un equip tècnic de la direcció General de la Vivenda i l’Institut Valencià d’Edificació, que avaluarà l’afecció de les cases perquè puguen demanar ajudes.

També es treballa amb el Govern central per a la declaració de Zona d’Emergència, que possibilitarà noves ajudes extraordinàries a les que podran acollir-se els afectats pel foc.

 

Comunicació fluïda

L’Ajuntament mantindrà activa l’oficina d’atenció als afectats de la Casa de la Marquesa i, a més, implementarà la comunicació amb personal que informarà directament els representants veïnals. També s’habilitarà un telèfon perquè la comunicació siga més fluïda. “Farem totes les reunions amb el veïnat que hi facen falta, perquè compartim l’ansietat dels afectats, i perquè la nostra prioritat és assegurar que les persones afectades tornen a la normalitat quan més prompte millor”.

 

Per la seua banda, Salva Ferrer, portaveu de les associacions veïnals, ha mostrat la seua satisfacció pel resultat d’una reunió “molt aclaridora i bona. Nosaltres necessitem una sensibilitat especial, que estem trobant”. Els representants veïnals han agraït l’atenció, col·laboració i suport del govern local en la difícil situació que viu el districte després de l’incendi.

 

El pròxim dijous, 6 de setembre, hi ha prevista una reunió monogràfica de la Junta de Districte de Marxuquera al centre social, a les 19.30 h.