L’alcaldessa de Gandia rep atacs masclistes liderats per Arturo Torró el Dia de la Dona

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, està rebent atacs, insults i comentaris masclistes a les xarxes socials, durant la vespra i la celebració del Dia de la Dona, arran de la seua denúncia pública a les destrosses de les obres de l’exposició ‘Donart’, situada al passeig de les Germanies.

Estos atacs inadmissibles i irrespectuosos estan afavorits per l’exalcalde i expresident del PP de Gandia, Arturo Torró, qui literalment ha acusat a l’alcaldessa al seu mur de Facebook “d’escampar merda” i “de buscar vots”, sols per defensar la igualtat i condemnar l’odi.

Morant va indicar a les seues xarxes que: “Els intolerants que van atacar divendres el mural de les ‘Dones en lluita per la igualtat’ i que este matí han destrossat algunes de les obres de l’exposició ‘Donart’ no saben que estes accions aconsegueixen l’efecte contrari al que es desitja. Gandia ha demostrat en multitud d’ocasions que l’odi no té cabuda a la nostra ciutat. Estos atacs reafirmen les nostres conviccions i uneixen encara més a les persones (dones i homes) que creguem i lluitem, juntes per la igualtat”. L’alcaldessa finalitza la seua publicació amb una cita de l’escriptora Marta Sanz: “El masclisme és la malaltia i el feminisme un discurs corrector”.

Gandia ha patit estos últims dies una onada d’atacs masclistes a expressions artístiques i parets de la ciutat. Primer van ser les pintades sobre el mural de la igualtat situat al costat de l’institut Ausiàs March, un mural que representa a dones que s’han caracteritzat per la seua trajectòria feminista. Després algunes obres de l’exposició ‘Donart’, que recull art i relats de dones de Gandia, van ser trencades i esquinçades; i este mateix matí també han fet una pintada a una paret de l’institut Ausiàs March que diu “Feliz 8 M gilipollas”.

Tant l’Ajuntament de Gandia com la mateixa alcaldessa han condemnat estos fets en considerar-los repulsius, uns fets que no poden tindre cabuda a Gandia, una ciutat respectuosa, oberta, tolerant i que condemna qualsevol atac a la llibertat de la dona.

Qui no ha fet cap condemna ha estat el PP, que mira cap a l’altre costat. Des de les files socialistes es pregunten si les opinions vessades per Torró són les opinions del PP. “També ens preguntem si Víctor Soler continua sent un ‘correveidile’ de Torró”.

Des del PSPV-PSOE de Gandia han mostrat la seua repulsa més enèrgica enfront dels atacs cap a l’alcaldessa Diana Morant, cap al feminisme i cap a les dones, i han manifestat que precisament este tipus de fets demostren la necessitat de continuar lluitant contra el masclisme i de continuar impulsant iniciatives i mesures que aconseguisquen una igualtat real. Els Socialistes de Gandia han assegurat que el 8 de març és necessari per a combatre el discurs de l’odi i “no anem a fer cap pas enrere en la lluita per la igualtat i el dret de les dones”.

“S’ha recorregut un traumàtic camí per trencar el model patriarcal imposat i transmés a través de patrons socials. Una senda que hem de continuar amb perseverança, perquè encara que hem aconseguit la igualtat legal, ara toca aconseguir la igualtat real”, han finalitzat.