Lamentem l’incendi d’ahir al Serpis i demanem la neteja immediata de la zona

Després de l’incendi d’ahir a la zona del riu Serpis, en el tram entre l’Institut María Enríquez i el cementiri municipal, que va afectar sobretot a una zona de matoll i canyís, els Socialistes de Gandia condemnem l’acció i demanem la neteja immediata de la zona. Encara que la competència en la neteja correspon a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, és l’Ajuntament qui ha de sol·licitar-ho per escrit a la Diputació de València, que gestiona a través de l’empresa pública Imelsa l’adequació i neteja a partir d’un conveni amb la CHJ.

El Vicesecretari General del PSPV-PSOE de Gandia, Jose Manuel Prieto, s’ha preguntat si “l’Ajuntament ha sol·licitat la neteja de la Ribera del riu i si ha previst la neteja de més zones perquè no tornen a repetir-se incendis com el d’ahir”. “Demanem a l’Ajuntament que prenga nota i no deixe de costat les seues obligacions”, ha insistit Prieto.

Cal destacar, a més, que el projecte de Ribera del Serpis, finalitzat l’anterior legislatura, ha servit de tallafocs, per la qual cosa esperem també que l’actual govern se n’adone del seu valor preventiu i paisatgístic.

La zona afectada, com també tota la Ribera del Serpis, està “abandonada, bruta i oblidada”, tal com ha recordat avui el Vicesecretari General dels Socialistes de Gandia. “La ciutat no es mereix l’aspecte que presenta la Ribera del riu”, ha recordat el Vicesecretari General.