L’Àrea de Salut reforça el servei telefònic d’atenció primària amb un centre de telefonades

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha informat de les principals conclusions que s’extrauen de la reunió mantinguda entre els responsables de Salut Pública i els municipis de l’Àrea de Salut de Gandia.  Cal destacar que pel que respecta a l’atenció primària, es reprén l’atenció telefònica, un servei que s’ha vist reforçat amb la posada en marxa d’un ‘call center’ (centre de telefonades) per a millorar l’atenció a la ciutadania. En el cas de les visites a l’hospital es recomana acudir sempre que siga possible tot sol.

Les dades constaten que durant les últimes quatre setmanes hi ha hagut un augment significatiu dels casos que novament està afectant les persones majors, el que repercutix directament en el nombre d’ingressos. Quant a l’entorn escolar, Gil ha informat que Gandia està per davall del 4%. “És una bona dada que indica que els centres escolars i formatius són espais que estan sent molt ben controlats”, ha destacat la regidora socialista.

D’altra banda, des de Salut Pública s’ha informat que s’estan realitzant més de 4.000 PCR setmanalment i que el 73% dels positius que es produïxen són de contagis produïts en casos de contactes socials o familiars. “Hem de tindre molta cura en esta mena de trobades amb amics o familiars. Hem d’intentar mantenir reunions en els grups que siguen de convivents per a evitar que, en cas d’estar contagiats, estenguem la malaltia”, ha assenyalat.

Sobre les activitats esportives, aquelles que no siguen necessàries durant les dues pròximes setmanes haurien de ser suspeses per a evitar contactes innecessaris. Esta recomanació, no inclou aquelles competicions de diversos àmbits que continuen desenvolupant les diferents federacions esportives.