L’atur augmenta en Gandia quasi en 1.000 persones des que governa Torró.

La regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha anunciat les dades d’un nou “augment històric” de les xifres de l’atur a Gandia, que ha crescut en 297 persones en el mes de gener, deixant la xifra total en 8.968 aturats. Garcia assegura que aquestes xifres evidencien el “fracàs de la política de Torró, del PP i del Ahora Empleo, donat que Gandia té quasi 1.000 aturats més des que governa el PP”.

I és que l’atur puja a Gandia en una mitja de més de 4 persones per dia des que Torró va arribar a l’alcaldia de la ciutat prometent treball a tots. Un treball que no només no arriba, sinó que continua destruïnt-se i a un ritme molt més alt que quan governava Orengo. De fet, en els mesos que porta governant Torró, el nombre de persones a Gandia sense treball ha pujat en un 11,4%.

Per als socialistes, aquestes xifres ofereixen una nova evidència de que les polítiques de Torró “no valen per a res”, ha dit Garcia, i són propostes “que donen de menjar només un dia amb events puntuals”. Per això, els socialistes insisteixen en la necessitat de portar a terme polítiques actives d’ocupació des del govern municipal.

Garcia ha recriminat a Torró que davant aquestes preocupants xifres, la seua gestió es limite a anunciar “un pla d’ocupació revolucionari per a d’ací a dos o tres mesos”. Per als socialistes, el problema necessita de “mesures urgents i no de fum, que és l’únic que ha proposat fins ara Torró”.

Per això, el Grup Municipal Socialista torna a oferir-se al govern per a crear una comissió especial que afronte el problema més important per a la ciutadania de Gandia proposant mesures directes que ajuden a alleugerir la situació de les famílies que més necessiten un treball.

Garcia ha anat més enllà i ha dit que els socialistes troben a faltar la creació d’una regidoria dedicada exclusivament al problema de l’atur i ha demanat que, davant la inexistència d’altres propostes efectives, es reactive el PactSafor per a ajudar a aquelles persones que viuen una situació més greu.

Una vegada més, l’atur ha crescut a Gandia per damunt de la mitja de la Comunitat Valenciana, amb un creixement del 3,43% (la mitja autonòmica se situa en el 3,13%) i és una de les ciutats valencianes on més s’incrementa el nombre de persones sense treball.