L’atur baixa un 8% a Gandia durant el primer any de govern

El secretari d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, ha qualificat de bones les dades de l’evolució de l’atur en el primer any de gestió de l’actual Govern local i ha destacat, a la vista de les dades recollides el passat mes de juny (amb un descens del nombre d’aturats en 389 persones respecte a maig), que “Gandia té ja menys aturats que fa un any, amb un descens del 8%. Així, l’actual govern municipal ha pogut aconseguir en un any el que en el govern del PP no van ser capaços de fer, que és millorar la dada de l’atur de fa quatre anys, quan van entrar a governar”.

Gregori ha destacat que estes xifres estan ja per baix de les de 2010. “La comparativa del primer any de govern comporta unes dades consolidades que són positives. Enfront dels missatges catastrofistes i apocalíptics que va llançar el PP durant els primers mesos de govern, ara s’ha demostrat que estos no s’han complit”, ha incidit el secretari d’Economia i Empresa dels socialistes gandians, qui ha incidit que “el nou Govern local alguna cosa tindrà a veure amb la millorança del mercat laboral, encara que cal ser prudents”.

No obstant açò, la millor política que es pot dur a terme en estos moments és la de pagar les factures pendents amb els proveïdors que va deixar el PP. “Es tracta d’una prioritat per al nou govern estar al dia amb els proveïdors. Tots estos diners retornen a les empreses i acaba notant-se en l’economia de la nostra ciutat i, sobretot, en l’ocupació. Açò sí que és generar economia”, ha destacat Gregori.

Així, cal recordar que durant la legislatura de majoria absoluta del PP, no

solament pujava l’atur, sinó que es destruïen llocs de treball. Des de juny de 2011 fins a maig de 2015 es va produir un 20% menys de persones afiliades a la Seguretat Social, és a dir, una de cada cinc persones va deixar de treballar a Gandia amb l’anterior govern del PP.

“Els gandians necessitàvem governants que es preocuparen pels problemes reals de les persones, sense les declaracions triomfalistes de l’anterior alcalde que durant quatre anys seguits va estar posant-se medalles amb les dades de l’atur i prometent ‘Ahora empleo”, ha indicat Gregori, qui ha afegit que “el nou Govern local segueix treballant sense parar per a generar oportunitats en la ciutadania, sense vendre fum”.