L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) certifica la millora econòmica de l’Ajuntament de Gandia

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha fet públic hui l’informe de l’AIReF, l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, que té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques.

Així, preveu que l’Ajuntament de Gandia complisca en 2020 amb l’equilibri pressupostari i continue un altre any amb superàvit. Així mateix, l’AIReF estima que el consistori complirà amb la Regla de Despesa, anticipant que serà un dels pocs ajuntaments amb dificultats que continuarà millorant la seua situació econòmic-financera. 

Per tant, l’AIReF certifica la millora econòmica de l’Ajuntament de Gandia, tal i com ja ho avançaven els informes de la Intervenció municipal i que va ser anunciada en el seu moment. L’actual pandèmia presenta incerteses cap al resultat de l’actual exercici de 2020, però preveu que també es complisquen les magnituds macro en l’execució pressupostària”, ha indicat l’edil socialista. Així, preveu que el PMP de 2020 siga de 16 dies i que la ràtio d’endeutament aconseguisca nivells per davall del 300% quan fa poc estava per damunt del 350%. Excepte l’endeutament viu, la resta de paràmetres són molt bons.

El deute també va baixant, però ara cal prioritzar les persones que ho estan passant malament abans que abaixar-lo. Tot això no és per casualitat. És per l’esforç i el treball realitzat des del Departament d’Hisenda i la serietat i col·laboració de la resta d’àrees han fet possible este canvi radical de les finances municipals”, ha conclòs Gregori.