L’Autoritat Portuària invertix 2,1 milions d’euros en la modernització del port de Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha rebut la telefonada d’Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València (APV), per a comunicar-li l’adjudicació de l’obra d’ampliació del port de Gandia. En este sentit, l’Autoritat Portuària de València (APV) invertirà 2,1 milions d’euros en el port de Gandia dins del seu pla d’inversions.

Morant ha valorat positivament esta notícia, indicant que “es tracta d’una important inversió que permetrà reactivar l’ocupació en l’entorn així com millorar la capacitat del recinte gandià. També ha explicat que, malgrat la situació provocada per la crisi sanitària “no ens hem detingut i continuem buscant aliances i inversions d’altres organismes i institucions perquè no eixirem d’esta crisi amb fórmules fracassades d’austeritat. Cal invertir des de les Administracions Públiques i apostar pels nostres sectors productius”.

Els treballs permetran la millora de la capacitat portant del moll Serpis en el port de Gandia. Les obres de reforç d’esta infraestructura tenen un termini d’execució de huit mesos, amb la qual cosa es preveu que estiguen finalitzades durant el primer trimestre de 2021. Esta adjudicació suposa una aposta de futur pel desenvolupament del port de la capital de la Safor, ja que li permetrà la substitució de les actuals grues per altres de major potència.

Actualment, les dues grues situades en el moll Serpis tenen una capacitat de càrrega d’1,5 tones, la qual cosa limita les prestacions del recinte. Les obres que es duran a terme permetran la instal·lació de grues més modernes i capaces de treballar amb càrregues de fins a 40 tones i amb un abast de fins a 33 metres, la qual cosa permetrà ampliar les prestacions i l’agilitat del port.