L’empresa pública mai més tornarà a ser motiu de polèmica o vergonya per a Gandia

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat hui positivament una de les primeres decisions de gestió del nou govern de Gandia: nomenar un nou Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) per a encetar la seua dissolució. Per a Prieto, esta decisió suposa que “l’empresa pública mai més tornarà a ser un motiu de polèmica o vergonya per a la ciutat de Gandia”.

Prieto ha destacat que aesta nova i última etapa d’IPG que s’ha encetat hui es caracteritzarà pel “control decomcràtic, l’eliminació del clientelisme i la màxima transparència” unes condicions que, ha dit, “calien recuperar perquè mai devien haver-se perdut”. Prieto ha afegit que “hui, i per primera vegada, garantim que els grups de l’oposició tornen a estar representants en l’empresa pública i que la custòdia de tota la documentació estiga en mans de funcionaris, garantint el seu manteniment i la seua revisió”.

Per tot això, Prieto ha volgut garantir que “per fi, Gandia sabrà què s’ha fet des de la cova d’Ali Ba Ba en que el PP va convertir IPG”. Prieto ha volvgut concloure les seues declaracions lamentant que “el PP no haja votat a favor de la proposta presentada pel nou govern malgrat tindre representació en el nou Consell i malgrat tractar-se d’una etapa en la qual es farà allò que ells han promès i no han estat capaços de fer per pur interès polític: tancar IPG”.

En resposta a les declaracions d’Arturo Torró, Prieto ha confirmat que el deute de IPG en 2013 ascendia a 65 milions d’euros, entre deute bancari i comercial, que inclou a proveïdors, tal i com ha recordat Prieto a la Junta General. Prieto ha demanat “rigorositat” a Arturo Torró.