L’empresa pública va comprar terrenys en la zona d’equipaments de la platja dos dies abans de les eleccions del 24M

El passat 26 de maig —48 hores després de les eleccions municipals del 24M—, l’empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) va informar al Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia de diverses operacions de compravenda i opcions de compra sobre terrenys situats en la zona d’equipaments privats de la platja.

Segons es desprèn en un document amb registre d’entrada del 26 de maig de 2015, i signat pel gerent de l’empresa pública IPG, Gonzalo Morant, el passat 22 de maig —a dos dies escassos dels comicis—, es van formalitzar operacions de compravenda sobre cinc finques, així com opcions de compra sobre dues finques més situades en el Pla d’Actuació Integrada (PAI) del sector d’equipaments comercials i d’oci en la platja de Gandia, situat al costat de la carretera Nazaret-Oliva.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, assenyala que “fins al final de la legislatura el Govern local del PP ha estat triturant IPG, una empresa pública en suposada liquidació que haguera hagut d’eliminar-se fa dos anys. I el que és més greu, amb una operació fosca a tan sols 48 hores de les passades eleccions”.

Així, des del Grup Municipal Socialista denunciem que Arturo Torró i el PP han utilitzat l’empresa pública per a formalitzar uns drets de compra totalment aleatoris, sense concurs ni pública concurrència alguna. I, tot açò, amb la clara intenció de beneficiar a uns determinats propietaris. “D’esta manera, el PP ha utilitzat, una vegada més, les institucions públiques mitjançant interessos ocults per a tractar de captar vots”, sosté Mascarell.

Cal recordar que fa dos anys l’Ajuntament de Gandia ja va denegar la possibilitat de que els propietaris pogueren compensar les elevades quotes d’urbanització de la zona d’equipaments privats de la platja, mitjançant la compra de terrenys. “Novament ens trobem davant una descarada perversió de l’empresa pública per a afavorir a uns pocs propietaris que, a diferència de moltes famílies, no es veuran obligats a pagar les altes quotes d’urbanització”, destaca Mascarell.