L’EPSAR invertirà més de 800.000 euros per a reparar l’emissari submarí

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) ha notificat a l’Ajuntament de Gandia l’imminent inici de les obres de reparació de l’emissari submarí, infraestructura que resultà afectada el darrer mes de gener pel temporal Gloria.

El regidor socialista Miguel Ángel Picornell, responsable del Cicle Integral de l’Aigua de Gandia, ha valorat positivament esta notícia, destacant que “estem parlant d’unes obres d’envergadura el pressupost de les quals supera els 800.000 euros. Bàsicament, es repararà una fuita existent a 50 metres de la costa amb una actuació que comprén la utilització de retroexcavadores des de terra i la construcció d’un espigó provisional per a poder accedir, així com la substitució de les canonades de les desconnexions detectades a 500 i a 1.150 metres de la costa”.

L’emissari submarí vessa a la mar l’aigua depurada en l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Gandia-la Safor, la qual dóna servei a Gandia i altres 16 municipis de la comarca, amb una població estimada de més de 100.000 habitants, sense tindre en compte la variació estacional.

Com es recordarà, la borrasca Gloria va provocar intenses pluges i vents huracanats en la zona costanera de la Comunitat Valenciana entre el 19 i el 23 de gener passat. Estos fenòmens van provocar que s’arribaren a registrar ones de fins a 8 metres d’alçada enfront del Golf de València.

Superat l’episodi meteorològic, l’EPSAR va fer una inspecció a principis de febrer i va comprovar l’existència de diversos desperfectes. El més greu en forma d’una desconnexió total a aproximadament 500 metres de la costa i 7,8 metres de profunditat. Vista esta problemàtica i altres desperfectes es decidix tramitar una obra d’emergència. Tan prompte se superen diversos tràmits pendents, s’iniciaran els treballs.