Les ajudes Parèntesi Gandia III atorguen 218.000 euros a 102 autònoms i xicotetes empreses

La Junta de Govern Local ha aprovat hui 95 noves sol·licituds de les ajudes Parèntesi Gandia III dins del Pla Resistir que, sumades a les ja concedides, fan un total de 102 de 118 presentades. Així, es tancarà esta tercera edició amb 218.000 euros repartits en ajudes. Només s’hi ha exclòs 16, la majoria per no correspondre’s amb els epígrafs establerts a les bases. Per tant, hi ha un sobrant aproximat de 82.000 euros que s’estudia reinvertir en una nova línia que incloga altres sectors (tot i que la majoria ja han rebut ajudes), o bé obrint un nou període d’esta tercera edició per tal d’incloure noves sol·licituds, donat que la participació respecte a altres ha estat més baixa.

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha destacat que “en el moment més decisiu, l’ajuntament no podia més que redoblar esforços en prevenció, però també en la generació d’oportunitats, tant pel que fa a les ajudes directes a les xicotetes empreses i autònoms de la ciutat (2,7 milions d’euros, només en el Pla Resistir Gandia, en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació); així com en la creació de llocs de treball”.

En este sentit, l’edil socialista ha recordat que hi ha diversos plans d’ocupació en marxa en col·laboració amb altres administracions, així com la contractació durant l’estiu de 50 persones provinents de l’atur agrícola o, des de la setmana passada, 33 nous auxiliars dins la campanya Estiu Segur, contractats durant tres mesos, amb un pressupost de 147.000 euros.

La Junta de Govern també ha aprovat este matí una nova remesa de 19 sol·licituds d’ajudes a la innovació i la transformació digital. Així, ja són 122 les concedides, 7 estan pràcticament aprovades i altres 42 es troben en estudi, amb la qual cosa l’estimació és arribar a les 170 aproximadament i quasi esgotar el pressupost de 300.000 euros.