Les ajudes Parèntesi Gandia IV del Pla Resistir atorguen 80.000 euros a 30 autònoms i xicotetes empreses

El co-portaveu del Govern local, Miguel Ángel Picornell, acompanyat del regidor de Comerç i Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar d’alguns dels assumptes més destacats tractats a la Junta de Govern Local, que, com ve sent habitual, té com a eix central la reactivació del teixit productiu a la nostra ciutat.

Així, segons ha informat Martínez, una de les notícies més significatives abordades en la Junta de govern ha sigut que s’ha aprovat la quarta i última línia d’ajudes Parèntesis del Pla Resistir Gandia per valor de 80.000 euros, una quantia que beneficiarà a unes 30 empreses que corresponen al comerç de vehicles terrestres, galeries d’art, comerços de productes per a adults i llibreries/papereria, i que s’havien quedat fora de les anteriors convocatòries per no complir els epígrafs establerts a les bases. D’aquesta manera, es completen els 2,7 milions de € només en el Pla Resistir Gandia, en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació.

D’aquesta manera, es completarà la xifra de 1.200 beneficiaris d’aquest tipus d’ajudes, ja que a hores d’ara, ja són 1.176 empreses les que ja les han rebut en les tres primeres edicions.

El responsable de Comerç ha anunciat demà sobri el termini d’aquestes sol·licituds dotades amb 2.000 € per autònom/empresa més 200 € per treballador/a, fins a un màxim de 4.000 €.

Per la seua part, Picornell ha traslladat que a la junta de Govern també s’ha informat en l’apartat d’Urbanisme de l’inici del tràmit ambiental del Pla Especial Castell de Bairén i s’ha sol·licitat l’inici del tràmit d’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica pel procediment simplificat. També s’ha donat compte de la 86a Modificació puntual de l’Ordenança Detallada del Pla General, modificació illa 3a del sector Beniopa-Passeig. Així mateix, s’ha resolt l’informe ambiental i territorial, per tractar-se d’un procediment simplificat d’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica, i s’han realitzat una sèrie de modificacions d’integració paisatgística per a possibilitar la construcció en eixa zona d’una Residència per a Gent Gran.

Per concloure aquest apartat, Picornell ha explicat que d’altra banda s’ha abordat la 78a Modificació puntual de l’Ordenació Detallada del Pla General per la qual s’inclou la Capella en la xarxa secundària de dotacions i s’adapten els espais dotacionals de Simancas, “una permuta perquè la Capella es convertisca en propietat de l’Ajuntament i l’actual propietat dispose d’uns locals en la zona de Simancas“.

En un altre context, l’Ajuntament de Gandia ha sigut beneficiàri amb de dues ajudes directes per a pal·liar els danys produïts pel fort episodi torrencial ocorregut entre el 14 i el 19 de novembre de 2018 a la Comunitat Valenciana, una de 4.054,11 € del Consell i l’altra de 87.000 € per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

En el marc de programació cultural i festes populars (SARC als pobles), el Consistori local ha rebut de la Diputació una subvenció per import de 26.561,54 € i una altra de 4.834,08 € per a premis i concursos literaris. També en aquest epígraf, la Direcció General de Cultura i Patrimoni ha resolt concedir 6.050 € a l’Ajuntament de Gandia per a elaborar el Pla Director de la Col·legiata, bé d’interés cultural de la CV.