Les biblioteques de Gandia reforcen les tasques escolars de l’alumnat de Primària en temps de covid

L’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia posa en marxa un any més el projecte ‘T’ajudem en els deures’ amb l’objectiu d’oferir suport extraescolar als xiquets i xiquetes de la ciutat. Així, este servei de reforç s’oferix de manera online a tot l’alumnat de Primària (de 1r a 6é) i es posa a disposició de les families que ho necessiten perquè els més menuts puguen seguir el ritme de les tasques escolars que estan fent a casa.

El regidor delegat de l’IMAB, José Manuel Prieto, ha destacat que les bibioteques oferixen un servei de complementació i atenció personalitzada a l’alumnat: “La idea és que eixa tasca social i pedagògica s’eixample amb espais des d’on el reforç escolar és possible, en eixa acció directa que fa l’Ajuntament de Gandia i els professionals al servei de l’ajuntament, en els alumnes de la nostra ciutat”. Per la seua part, el coordinador de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, assenyala que es tracta d’un servei que es ve realitzant cada any i que enguany s’oferirà de manera telemàtica per adaptar-sea a la situació provocada pel coronavirus.

Al respecte, les sessions se realitzarán en grups reduïts de 10 persones de dilluns a divendres, duraran aproximadament una hora i seràn organizades per personal docent, qui s’encarregarà de planificar la participació dels alumnes. Pel que fa a la participació, el coordinador de la Xarxa de Biblioteques ha aclarit que “qualsevol dubte que no es puga resoldre durant les sessions, el personal docent es posarà en contacte amb l’alumnat per oferir un resposta personalitzada”.

Finalment, per a poder fer ús d’este servei, les famílies interessades han d’inscriure’s prèviament a través del telèfon o email de les biblioteques indicant cognoms, curs, col·legi, telèfon i correu electrònic (preferiblement gmail). D’esta manera, rebran un correu electrònic amb les instruccions a seguir.