Les biblioteques municipals de Gandia posen en marxa la iniciativa ‘Maletes viatgeres’

La regidora delegada de l’IMAB, Liduvina Gil, acompanyada de la tècnica de biblioteques Marisol Montaner ha presentat este matí una nova iniciativa posada en marxa des del seu departament per tal de fomentar la lectura a Primària i Secundària. Es tracta de les ‘Maletes viatgeres’, una mesura conjunta entre les xarxes de biblioteques municipals i els centres escolars de Gandia.

L’objectiu és posar a l’abast dels escolars una sèrie de recursos didàctics, bàsicament llibres, perquè puguen treballar diverses temàtiques a l’aula. Els centres interessats podran sol·licitar una de les sis maletes viatgeres disponibles amb el carnet col·lectiu de l’escola, d’un cicle o d’una classe. D’esta manera, els alumnes podran gaudir de més llibres durant dos mesos.

“Esperem que esta proposta resulte interessant per als centres i els escolars tinguen una excusa més per gaudir dels llibres i conéixer les nostres biblioteques”, ha assenyalat la regidora socialista.

Per la seua banda, Montaner ha destacat la bona relació entre els centres educatius i l’IMAB, i ha posat en valor que este tipus d’iniciatives complementen els programes dels mestres que no se cenyixen simplement als llibres de text o volen complementar la formació dels alumnes en algun aspecte específic.

Respecte a les temàtiques, la tècnica del departament ha explicat que hi ha dues maletes destinades a Infantil i quatre a Primària.

Maletes infantils:
1.- Els nous contes clàssics (Biblioteca Infantil)
2.- Les emocions (Biblioteca Beniopa)

Maletes primària :
1.- Arts (Biblioteca Corea-Antiga Estació)
2.- Ecologia i sostenibilitat ( Biblioteca El Grau)
3.- Alimentació i salut (Biblioteca Santa Anna)
4.- Gandia i la comarca. (Biblioteca Benipeixcar)