Les Escoletes tornaran a ser públiques i l’educació de 2 a 3 anys serà gratuïta, amb els Socialistes

Els Socialistes de Gandia hem anunciat hui el nostre compromís amb el futur de la xarxa d’Escoletes infantils, el qual passa pel compromís del candidat del PSPV-PSOE a la Generalitat, Ximo Puig, amb l’educació infantil a la Comunitat Valenciana. Així, “si Ximo Puig és el pròxim president de la Generalitat i Diana Morant alcaldessa de Gandia, les Escoletes infantils de la nostra ciutat tornaran a ser públiques”.

Però els Socialistes anem més enllà. D’esta manera, Diana Morant ha anunciat que “l’educació dels xiquets de 2 a 3 anys serà gratuïta des del mateix inici de la legislatura. A més, els xiquets de 0-2 anys, pagaran en funció de la renda familiar. Així, cap xiquet es quedarà sense escolaritzar en l’etapa de l’educació infantil per motius econòmics”.

Cal destacar que Diana Morant es compromet a que “les educadores de les Escoletes que van passar en el seu moment per un procés de selecció públic, tindran garantida la seua plaça amb un govern socialista”.

Per la seua banda, el vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miguel Soler, ha destacat que “l’objectiu és que al final de la pròxima legislatura cap xiquet de 0 a 2 anys no tinga una plaça pública en les Escoletes infantils”, quan hui en dia a molts municipis de la Comunitat Valenciana una plaça infantil costa més diners que fer un màster.

“Els Socialistes ens sentim molt orgullosos del treball dels anteriors governs socialistes a la ciutat de Gandia en matèria d’educació infantil, ja que teníem la xarxa d’Escoletes més gran i de més qualitat de tota la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Soler, qui ha destacat que la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, “Diana Morant creu totalment amb l’educació com a eix transformador de la nostra societat”.

 

Per últim, Diana Morant ha manifestat que “ha hagut de vindre un govern del PP per a desfer tot allò bo que s’havia aconseguit: ha privatitzat les Escoletes Infantils municipals, ha tancat l’Escoleta Infantil de la Platja i ara les famílies gandianes paguen més per l’educació del seu fills. Però tot açò, és el moment de canviar-ho”.