Les Falles de Gandia 2022 tindran 5 mascletades i 4 revetles

El regidor de Falles, Nacho Arnau, i el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, han presentat este matí en roda de premsa la programació de les Falles de Gandia 2022. Enguany, es dispararan cinc mascletades el 12, 16,17, 18 i 19 de març –que tornen a ubicar-se davant de la Renfe– i el parc Ausiàs March acollirà del 15 al 18 quatre revetles.

Les revetles nocturnes seran organitzades per Ruano Group. Tal com ha explicat el regidor de Falles, totes quatre es portaran a terme des de les 00 h fins a les 5 de la matinada. Es tracta de les mateixes adjudicacions que es van haver de suspendre en 2020 a causa de la pandèmia. «Vull donar les gràcies als artistes i a l’organitzador perquè una vegada alçada la suspensió podem gaudir d’estes actuacions», ha afegit.

Pel que fa als espectacles pirotècnics, del 16 al 19 de març es recupera la ubicació original de la mascletà davant l’estació de Renfe. A més, el dissabte 12 de març es realitzarà una mascletà al Grau. Segons ha declarat Gadea, en 2019 es va produir la primera descentralització d’una mascletà perquè les falleres majors de Gandia en eixe moment eren del Grau. «La nostra sorpresa va ser que va tindre molta afluència de gent, molt d’èxit i hem volgut mantenir-la. El barri del Grau mereix tindre un dia d’activitat allí», ha afegit.

A les 23.30 h el dijous 17 de març es produirà la Nit del Foc al parc Ausiàs March amb castells de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia La Gironina. Amb aquest espectacle i la resta de mascletades, la Federació de Falles mostra el seu interés en la pirotècnia. «Els espectacles pirotècnics són públics, gratuïts i igualen a tots. És interessant apostar per la pirotècnia perquè, a banda del fet que és l’ADN valencià, iguala als festers i als forasters», ha expressat el president de Federació de Falles de Gandia.

PROGRAMA DE REVETLES
– El dimarts 15 de març: Dj Adrian Faus i Dj Michael.
– El dimecres 16 de març: The Music Box.
– El dijous 17 de març: Orquesta Titanic i Dj Adrian Faus.
– El divendres 18 de març: Barraca on Tour.

HORARI DE MASCLETADES
– Dissabte 12 de març: passeig Rosa dels Vents, mascletà a càrrec de la Pirotècnia La Gironina.
– Dimecres 16 de març: avinguda de Marques de Campo (davant RENFE), mascletà a càrrec de Pirotècnia La Gironina.
– Dijous 17 de març: avinguda de Marques de Campo (davant RENFE), mascletà a càrrec de Pirotècnia La Gironina. A les 23.30 h, nit del Foc al parc Ausiàs March (recinte firal) amb castells de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia La Gironina.
– Divendres 18 de març: vinguda de Marques de Campo (davant RENFE), mascletà a càrrec de Pirotècnia Vulcano.
– Dissabte 19 de març: avinguda de Marques de Campo (davant RENFE), mascletà a càrrec de Pirotècnia Zaragozana.