Les II Jornades Contra la LGTBI-fòbia ‘Javier Abil’ tindran lloc el pròxim divendres

La regidora d’Igualtat, Diversitat i LGTBi, Maribel Codina, acompanyada del coordinador general de CLGS, Ximo López Rovira, ha presentat este matí en roda de premsa la programació de les II Jornades Contra la LGTBI-fòbia ‘Javier Abil’. “Estes jornades tindran lloc el pròxim divendres 15 de setembre al saló d’actes de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós a partir de les 17.30 hores”, ha expressat Codina.

Els ponents que intervindran enguany són:

– Mar Cambrollé, activista LGTBI+, presidenta de la Federació “Plataforma Trans” d’Espanya i cofundadora del Movimiento Homosexual de Acción Revolucionaria (MHAR), associació que va iniciar el moviment LGTBI+ a Andalusia, la història del qual es conta a la pel·lícula ‘Te estoy amando locamente’.

– Pablo Hernández Miñano, director de l’Espai de la Memòria LGTBI+ de la Generalitat Valenciana.

– Desireé Climent, presidenta de l’associació Arc de Sant Martí de Xàtiva.

– Guillermo Martos, subinspector de la Policia Nacional de Gandia, encarregat de la Unitat de Delictes d’Odi.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, serà l’encarregat d’inaugurar la jornada. També es comptarà amb la presència del director general de Diversitat de la Generalitat Valenciana, Stephane Soriano Gómez“, ha destacat López.

Després de la jornada, al voltant de les 19.30 h, se servirà un vi d’honor al jardí de la Casa de la Marquesa, amb l’actuació de les artistes Nora la Cantaora i la Sanguinelli.

Javier Abil Orpegui
Es tracta d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la nostra història democràtica. El veí del Grau, de 44 anys, va eixir de sa casa la nit del 4 al 5 de maig de 2014 i no hi va tornar mai més; es va trobar al seu camí amb la persona que finalment el va assassinar de forma brutal en descobrir que era gai. El seu cos esquarterat va ser descobert a finals de juny de 2014 i va provocar la detenció de l’assassí i els tres còmplices.

En memòria de Javier hi ha des de novembre de 2021 una placa commemorativa al Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau.