Les IV Jornades de Salut Comunitària se celebraran el 30 de novembre a la Casa de la Marquesa

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada per la tècnica del departament, Eva Mauri, ha presentat este matí en roda de premsa les IV Jornades de Salut Comunitària de Gandia ‘Teixint vincles al territori’, que tindran lloc el dia 30 de novembre a la Casa de la Marquesa a partir de les 17 hores. Estes jornades comptaran amb la participació de José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i Miguel Mínguez Pérez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, els quals inauguraran les jornades. A més, estarà present Jara Cubillos, metgessa de família i comunitària, a càrrec de la qual estarà la conferència inaugural.

Les jornades constaran també de tres exposicions. D’una banda, de la trobada veïnal d’experiències en salut comunitària, amb l’exposició de ‘Les experiències de participació i salut d’Aragó: els consells de saluts participats’, de la mà d’Isabel Antón Ibarra i Javier Gállego Díez. Per altra part, l’exposició ‘Nikosia, una plaça íntima oberta a la comunitat’, amb Helios Fernández Garcés i David Gascó Argila. Finalment, ‘Rescatant el poder de la comunitat, una experiència grupal de dones a Gandia’, amb Inmaculada Albi Gascó i Ana Cruz Escoin. La cloenda de les jornades estarà a càrrec de Pepa Cases.

“El més important d’estes jornades és la promoció de la salut. Gràcies a moltes propostes dels ciutadans hem millorat la vida dels veïns de Gandia», ha destacat Gil. L’edil socialista ha afegit que “intentem millorar la salut de les persones amb el treball comunitari, per això són tant importants estes jornades”.

Per la seua part, Mauri ha recalcat que “adoptem un horari diferent per a que puga participar la major part de la ciutadania i, a més, mantenim els dos formats d’assistència, presencial i online”.

Les jornades seran en horari vespertí, de 17 a 20 hores, i es podran seguir també al canal de Youtube de l’Ajuntament de Gandia. “A dia de hui comptem amb més d’un centenar de persones inscrites”, ha conclós la regidora socialista. Per a assistir de forma presencial cal fer inscripció prèvia a la web de l’ajuntament, atés que el local està aforat.