Les joventuts del PP reben 2.934 euros de l’Ajuntament de Gandia per a acudir a actes de partit i festes populars

Assistir a veure cremar falles de Gandia i d’associacions locals, presenciar les processons de la Setmana Santa, anar a la presa de possessió de l’alcaldessa del PP de Torrent o acudir a 15 actes del PP de la comarca de la Safor i altres actes autonòmics i nacionals, són activitats que el govern del PP de Gandia considera aptes per a subvencionar, amb diners públics, a la seua organització juvenil: Nuevas Generaciones (NNGG).

Els socialistes de Gandia han denunciat hui, per segon any consecutiu i junt a Joves Socialistes de la ciutat, que una vegada més, l’entitat juvenil del PP de Gandia, NNGG, serà, amb diferència, l’associació juvenil que més diners rebrà de la convocatòria d’ajudes a entitats joves de Gandia. Tal i com va passar l’any passat, el PP s’atorgarà pràcticament la major subvenció possible, un total de 2.934 euros, el que ha provocat que moltes associacions juvenils queden fora de la convocatòria o reben quantitats “ridícules”.

La regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel secretari general de Joves Socialistes de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha denunciat que el més greu d’aquesta subvenció amb diners públics és que el govern del PP ha acceptat com a activitats mereixedores de subvencions aquests actes de partit i el fet d’acudir a festes populars i tradicionals.

Així, si les ajudes estan pensades per a subvencionar activitats que repercutisquen en benefici dels joves de Gandia i de la pròpia ciutat, NNGG ha presentat com a projecte per a rebre la subvenció propostes com les esmentades anteriorment, “a les quals només han anat a fer acte de presència, sense organitzar res que siga mereixedor de rebre diners de tots els gandians”, ha explicat Morant.

Amb aquesta proposta, els populars han presentat fins a 94 activitats d’aquest estil per les quals el departament de Joventut els ha atorgat quasi 3.000 euros, que és la quantitat màxima a poder rebre. Una quantitat que Morant ha explicat que “suposa el 25% del total de diners disponibles per a les subvencions, que són 12.000 euros”, per la qual cosa, la regidora socialista ha denunciat que es tracta d’un exemple de la frase popular “quien parte y reparte, se queda con la mejor parte”.

I es que la regidora socialista també ha denunciat que la subvenció concedida als joves del PP cau en una incompatibilitat greu, perquè “els endollats de NNGG en l’Ajuntament de Gandia són els qui controlen el departament de Joventut”. Així, ha recordat que el regidor de Joventut és Víctor Soler, fins fa uns mesos president de NNGG, i que l’actual president del col·lectiu polític de joves del PP, Alberto Moratal, és també responsable tècnic del departament de Joventut. A més, l’actual secretari general de NNGG i qui presenta el projecte és Maximiliano Doncel, que també treballa al Consell dels Joves.

Per la seua banda, el secretari general de Joves Socialistes de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha qualificat el cas com “la trampa d’un trampós”, i ha anat més enllà presentant propostes “que no permeten aquestes diferències que provoquen que hi haja associacions perjudicades per l’abús de poder del PP, que descapitalitza a altres associacions i les aboca a la desaparició”.

Així, Prieto ha demanat “una quantitat màxima a concedir més raonable, o un màxim de punts per a totes les entitats, per a evitar que associacions de caire més social i amb bons projectes reben quantitats ridícules, o que Noves Generacions se n’aprofite sent la més subvencionada”.

Prieto ha assegurat que l’any passat, quan NNGG ja se’n va aprofitar donant-se 3.000 euros, van demanar canvis en les bases per tal que hi haguera una Comissió avaluadora -que ja existia durant l’anterior legislatura-, formada per associacions i partits polítics. Així, ha explicat Prieto, es tindrien en compte qüestions com la qualitat tècnica dels projectes presentats i hi hauria un repartiment més just. I és que el secretari general de JS de Gandia considera que “el teixit associatiu no el fem les entitats polítiques, sinó les associacions que estant rebent quantitats irrisòries per culpa del favoritisme del PP cap a NNGG”.

Prieto ha conclòs assegurant que “enguany ho tornem a demanar, tot i que el Govern, que ens va respondre que ho estudiaria, no ens faça cas”.

NOVETATS DESPRÉS DE LA REUNIÓ: LES SUBVENCIONS QUEDEN SOBRE LA TAULA I NNGG HAURÀ DE REVISAR EL SEU PROJECTE, VEIENT MODIFICADA LA SEUA SUBVENCIÓ