Les mentides de Torró sobre el fem: de 77 euros a 105 pel mateixos serveis

La setmana passada en premsa i fullets, l’Ajuntament de Gandia desinformava la població sobre el rebut del Consorci de Residus (COR). Tot açò és conseqüència de les denúncies socialistes en què demanàvem al govern municipal que explicara als ciutadans el perquè dels dos rebuts alhora que reclamàvem una oficina informativa del COR a Gandia. Lluny dels nostres propòsits, la resposta municipal ha afegit més confusió al tema.

Per això, cal aclarir els conceptes. La legislatura passada, l’Ajuntament cobrava 77€ per la recollida i el tractament, mentre que enguany ho ha fet sols per la recollida, ja què del tractament se’n fa càrrec el COR. Així doncs, l’Ajuntament ha girat un rebut de 54€ per recollida –que si no l’hagueren pujat respecte l’any passat hauria estat de 41€-, mentre que el Consorci n’ha cobrat 51 pel tractament. La suma doncs puja a 105€. Segons Diana Morant,“Arturo Torró, a més de mentider, és un cínic en comparar deliberadament els 77€ que costava l’any passat la recollida i el tractament amb els 54 que costa, únicament, la recollida. Ho ven com una rebaixa quan en realitat el govern del PP ha aplicat un augment del 30% en el context de la major pujada d’impostos que s’ha fet ami a Gandia”.

“En resum, gràcies al PP que governa amb majoria absoluta la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament pagarem els doble” i lamenta que “la ciutadania pensa que es paga pel reciclatge quan no té res a veure amb això sinó amb la deixadesa d’Arturo Torró i l’escassa capacitat d’influència en el PP”.

Vicent Mascarell ha explicat que va votar a favor de les actuals condicions del Consorci, com a representant de Gandia “per lleialtat amb l’alcalde acabat d’escollir, Arturo Torró, ja que es va aprovar en el moment en què Orengo era alcalde en funcions i el PP acabava de guanyar les eleccions. Vam trobar lògic preguntar-li al que seria alcalde en breu qui, després de demanar-nos 24 hores de reflexió, va ordenar que votàrem a favor”.

Feta l’explicació, el regidor socialista ha recordat que el 80% del consorci són representants del PP, per la qual cosa fan i desfan al seu gust. Per això, Mascarell demana a Víctor Soler, actual representant de Gandia al Consorci, que “igual que cobra per assistir a les reunions del Consorci, que siga capaç de defensar la seua ciutat i reivindicar una oficina informativa del COR a la ciutat i faça valdre el pes demogràfic i econòmic de la ciutat, la de major pes entre els membres”. Això sí, a la falta d’empenta del portaveu de Torró, s’hi suma la disputa interna del PP entre partidaris de Rus i de Parra, president del Consorci, “una disputa interna que perjudica al ciutadà i castiga la seua butxaca”.