Les obres d’ampliació i reforma de l’institut Ausiàs March estaran finalitzades en vint mesos

Després de patir les conseqüències produïdes per la manca de primeres matèries i l’augment de preus a causa de la inversió d’Ucraïna, i després d’una negociació entre l’empresa adjudicatària de la construcció de centre educatiu i el Govern de Gandia, les obres de construcció del nou institut Ausiàs March s’han représ. Així ho ha informat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora de Polítiques Socials, Carmen Fuster, i representants de l’empresa constructora (ECSA).

En primer lloc, José Manuel Prieto ha recordat que el Pla Edificant contemplava 13 actuacions de millora, reforma o construcció on destacaven per import i significat el col·legi de les Foies i l’institut Ausiàs March. “A esta important aposta de la Generalitat Valenciana hem de sumar-ne altres d’altres administracions fins a assolir els prop de 90 milions d’euros amb actuacions com l’Espai Sanitari Roís de Corella o el Palau de Justícia, entre d’altres. A tot això hem de sumar 40 milions d’euros que hem sol·licitat dins dels Next Generation”, ha recordat Prieto, qui ha incidit que en un moment complicat “la ciutat té rumb i està rebent inversions que ajuden el sector productiu i reforcen els equipaments públics al servei dels ciutadans”.

L’alcalde ha explicat que l’obra no ha estat aliena als problemes que tenen totes les obres públiques a causa de la guerra. “Hem estat clars des del primer moment, detallant que esta invasió ha provocat l’augment dels preus. Un aspecte que hem hagut d’afrontar amb gestió i utilitzar els mecanismes que ens permet la llei sobre els contractes i realitzant un modificat que s’està treballant des del Departament d’Urbanisme. En un temps complicat estem donant respostes d’una manera conjunta entre l’administració, la ciutadania i les empreses adjudicatàries”, ha assenyalat la primera autoritat municipal, qui ha informat que el cronograma de l’empresa contempla un termini de 18 a 20 mesos per a finalitzar els treballs.

Per part seua, Carmen Fuster ha declarat que la inversió de 23 milions del Pla Edificant repercutix directament a millorar els espais i, per tant, l’aprenentatge. “Des de l’educació estem molt contents. Feia 40 anys que no es realitzava cap mena de reforma o millora de l’espai. És un moment històric a la ciutat a Gandia i tot això incrementarà les oportunitats que tindrà el nostre alumnat. Treballem perquè tinguen un projecte vital, el que ells vulguen. Però per això han de tindre oportunitats i este govern treballa perquè això siga possible”, ha indicat.