Les obres de reforma i ampliació de l’institut Ausiàs March arrancaran a finals d’any

Ja s’ha procedit a l’obertura d’ofertes per al projecte d’ampliació i reforma de l’IES Ausiàs March, on s’han presentat un total de 8 empreses. El termini de presentació de pliques per a l’adjudicació de l’obra va finalitzar el passat dilluns, 15 de juny. Així, l’adjudicació està prevista per al pròxim mes de setembre, amb la qual cosa l’inici de les obres serà a finals d’any. Amb una execució de dos anys (24 mesos a partir de l’acta de replanteig), les obres està previst que acaben a finals de l’any 2022.

Durant l’estat d’alarma la Junta de Govern Local ja va aprovar el passat 4 de maig l’expedient relatiu al contracte d’obres consistent en l’execució del projecte bàsic i d’execució per a l’ampliació de l’IES Ausiàs March, dins del Pla Edificant. Així, es va aprovar el projecte d’obra, així com el plec de clàusules administratives particulars per un valor de 8 milions d’euros, quasi una tercera part de la quantitat econòmica global que destina el Pla Edificant a la nostra ciutat (23 milions d’euros).

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha recordat que “en plena pandèmia no s’ha parat per tindre a punt tot el procediment. En estos moments cal invertir des de les Administracions Públiques i apostar pels nostres sectors productius. La ciutat mai ha de parar d’invertir en la societat. L’única eixida per a esta crisi és mantindre inversions tan importants com la de l’IES Ausiàs March. Per això, l’Ajuntament haurà de ser el motor que reactive l’economia a través d’inversió en obra pública, amb l’objectiu de crear ocupació local i propiciar la recuperació del teixit productiu de la ciutat”.

La directora del centre, Amparo Bataller, ha mostrat el seu agraïment al Govern local en nom de la comunitat educativa de l’IES Ausiàs March, “per fer les gestions en els terminis més o menys previstos. És una grata sorpresa saber que les obres s’iniciaran a finals d’any. Tot i que estarem 3 anys en aules prefabricades, podem assegurar que la qualitat de l’ensenyament serà la mateixa”. Bataller ha finalitzat amb un record explícit a l’AMPA del centre, i a totes les anteriors, pel treball de reivindicació durant molts anys. I és que ha estat una reivindicació històrica de la comunitat educativa de la nostra ciutat.

Per la seua banda, l’edil socialista Carmen Fuster, responsable de Polítiques Educatives, ha recordat que s’estan acomplint les previsions i els compromisos adquirits, tot i l’aturada forçosa per la covid-19. Així, les actuacions de les 13 delegacions de competències de la Conselleria d’Educació dins el Pla Edificant estan en marxa per tal de garantir unes aules i espais d’aprenentatge actualitzats i adaptats a les noves necessitats de formació. “L’educació és una prioritat per a este govern, perquè és un factor clau per tal de continuar avançant. I, en este procés de millora de l’educació pública, el Pla Edificant és un punt de partida important, perquè hi ha una relació directa entre els espais adequats i els resultats acadèmics de l’alumnat”, ha assenyalat.

Mentre hi duren els treballs, els 600 alumnes del centre utilitzaran 30 aules prefabricades en una parcel·la pública situada al costat del Museu Faller, on ja van estar ubicats en el seu moment els alumnes del CEIP Sant Francesc de Borja. El terreny ja disposa amb algunes de les connexions necessàries.

Finalment, l’alcaldessa ha recordat que a Gandia, “hem recollit la magnífica oportunitat que ens ha brindat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i hem estat en contacte directe amb tots i cadascun dels centres públics de la ciutat, entre ells l’Ausiàs March o el nou col·legi de les Foies, al Grau, on a la fi els seus alumnes deixaran d’estudiar a barracots. En esta legislatura es notarà el bot qualitatiu en matèria educativa”.

I és que de la totalitat dels 725 milions d’euros amb els quals compta el Pla Edificant en el conjunt del territori valencià, a Gandia li corresponen 23 milions d’euros. Si es té en compte que la mitjana autonòmica està en 145 euros per habitant, Gandia té la proporció més gran amb 300 euros per veí i veïna. “El mateix secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, ha destacat que el Pla Edificant està funcionant molt bé a Gandia. El Consell sempre ens ha donat l’enhorabona perquè hem presentat projectes de 13 centres públics i els 13 han sigut acceptats”, ha conclòs Morant.