Les obres de remodelació de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia s’iniciaran a finals d’any

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat hui que ja s’ha procedit a l’obertura d’ofertes per al projecte de remodelació i millora de l’IES Tirant lo Blanc, on s’han presentat un total de 9 empreses. Així, l’adjudicació està prevista per al pròxim mes de setembre, amb la qual cosa l’inici de les obres serà a finals d’any. Amb una execució de 12 mesos, les obres de remodelació i millora de l’institut està previst que acaben a principi de l’any 2022.

Durant l’estat d’alarma la primera Junta de Govern Local ja va aprovar el projecte d’obra i el plec de clàusules administratives particulars per un valor de dos milions d’euros (IVA inclòs). La intervenció preveu fer compatible el treball en els laboratoris amb les obres a realitzar atés que la maquinària dels laboratoris no pot ser traslladada als barracots temporals que s’instal·laran al solar situat al costat de la caserna de la Guàrdia Civil al barri de Corea.

Diana Morant ha recordat que “en plena pandèmia no s’ha parat per tindre a punt tot el procediment. Així, s’estan complint les previsions i els compromisos adquirits, tot i l’aturada forçosa per la covid-19” i ha afegit que “les inversions importants i urgents d’esta ciutat estan garantides gràcies al Consell que seguix apostant decididament pel Pla Edificant i també estan garantides perquè l’Ajuntament de Gandia ha mantingut la seua salut econòmica i administrativa“.

Per la seua banda, Carmen Fuster, com a regidora de Polítiques Educatives i directora de centre ha declarat que “com a comunitat educativa estem molt contents. El centre va ser inaugurat el 31 de gener de 1979. El grup educatiu treballa cada dia per aconseguir que tots tinguen les mateixes oportunitats. L’educació pública ha de comptar amb molta inversió perquè és l’única que garantix que tots els que tinguen ganes de treballar puguen desenvolupar el seu potencial”.

“La comunitat educativa ha treballat molt per reclamar estes millores que possibilitaran que tot l’alumnat de centre més gran de la comarca, puga estudiar en les millors condicions”, ha conclòs la edil socialista.