Les obres del col·legi Les Foies avancen a bon ritme i estaran finalitzades durant la primavera de 2022

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicente Marzà, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, acompanyats pel vicealcalde de Gandia i edil d’Urbanisme, Josep Alandete, el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i la directora del CEIP Les Foies, Ana Hijarro, han visitat les obres de construcció de la nova escola de Primària Les Foies. També hi han assistit portaveus dels grups municipals, tècnics del consistori i representants de l’empresa constructora. Uns treballs que van a bon ritme i que actualment consistixen en els moviments de terra i fonamentació.

El projecte té un pressupost de licitació de 3,9 milions d’euros, compta amb un termini d’execució de quinze mesos i està sent realitzat per l’empresa Ortho Servicios Ambientales qui generarà durant els treballs de construcció una mitjana de 40 llocs de treball directes. El nou centre escolar s’emplaça sobre un solar de 7.000 metres quadrats amb possibilitat de fer una ampliació futura de 3.000 metres. El col·legi Les Foies disposarà de tres aules d’Infantil i sis de Primària, dues aules reduïdes de suport, aula d’educació especial, informàtica i música, gimnàs, sala d’usos múltiples, magatzem, biblioteca i menjador. El projecte contempla que l’edifici estarà dotat amb nivell A d’eficiència energètica a més d’incorporar climatització eficient.

Diana Morant ha agraït el compromís de la Generalitat Valenciana “amb l’educació pública i de qualitat de tots els xiquets i xiquetes del territori valencià. Estem davant d’una etapa revolucionària que suposa la major inversió en educació de les últimes dècades. Si alguna cosa ha demostrat la crisi és que els servicis públics són els que suporten les desigualtats i les conseqüències de les crisis”.

L’alcaldessa també ha recordat que este centre va començar el seu camí fa 15 anys i que han estat dues generacions d’alumnes les que no han conegut altre centre que no siga l’actual que està format per barracons. “Teníem una necessitat de centre, però no hi havia cap pla per a la seua construcció. La comunitat educativa va lluitar per este projecte i ja comença a ser una realitat, tot i la pandèmia. El Govern del Botànic és un govern que funciona i complix les seues promeses, per això tindran la nostra màxima col·laboració en els projectes actuals i tots els que vinguen”.

Per la seua banda, Ana Hijarro ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de les obres. “Tota la comunitat educativa està contenta. Després de quinze anys en aules prefabricades, els nostres xiquets i xiquetes podran estudiar en les mateixes condicions que la resta de l’alumnat de Gandia”, i ha agraït al govern local i autonòmic la iniciativa.

Actualment, el Pla Edificant té en marxa la construcció del CEIP Les Foies i les obres de condicionament i millora del Centre d’Educació Especial Enric Valor. Està previst que la pròxima setmana que s’inicien les obres del Tirant lo Blanc, mentre que l’ampliació i reforma de l’institut Ausiàs March començarà quan s’acabe el curs.