Les obres del PAI d’equipaments de la platja es reprendran al setembre

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Gandia va aprovar ahir el desbloqueig definitiu de la zona d’equipaments privats de la platja, amb l’aprovació de la modificació del PAI. D’esta manera, el reinici dels treballs serà al setembre i hauran d’estar finalitzats en un dotze mesos. Un espai on ja es van iniciar les obres, però que es van veure paralitzades per una sèrie de problemes que han hagut de ser abordats des de diversos departaments del consistori gandià.

El coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, ha incidit en la importància del projecte, ja que s’ha aconseguit desbloquejar el nou dipòsit de pluvials a la platja, al mateix temps que la Diputació de València executa el bulevard que permetrà integrar este PAI en el teixit urbà de la platja. “Serà un espai amable que donarà oportunitats. És difícil tindre oportunitats si no hi ha espai per a les inversions i este és un d’ells. Un espai nou on es vincularà el desenvolupament de la platja i de la ciutat en un moment on és més necessari que mai aconseguir inversions”, ha destacat el regidor socialista, qui ha afegit que la pandèmia ha ressituat les prioritats i una de les principals d’este govern serà seguir apostant per generar oportunitats que creen economia i ocupació. Ara mateix és l’obsessió d’este govern”.

La superfície total de l’actuació del PAI d’equipaments de la platja ocupa un total de 174.412 metres quadrats on les zones verdes suposaran el 15% del total. Pel que fa a l’edificabilitat, es contempla una ocupació màxima del 45% amb poca densitat d’ús (alçada màxima de dues plantes) donada la proximitat a la zona de la marjal.

Sobre el contracte, cal destacar la reducció del cost de 812.000 euros sobre un preu final amb IVA de 7,5 milions d’euros i que les modificacions que s’han anat introduint suposen millores per a Gandia i que, a més, han permés millorar el projecte en aspectes com el drenatge o acceptar el projecte al bulevard que està construint en estos moments la Diputació de València.