Les televisions beneficiades amb més de 3,5 milions d’euros per l’Ajuntament de Gandia estan vinculades al propi Torró i a Rus.

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que les dues televisions privades beneficiades amb una adjudicació de més de 3,5 milions d’euros a tres anys per part de l’empresa pública IPG estan directament vinculades al propi alcalde de Gandia, Arturo Torró i al seu amic, l’alcalde de Xàtiva Alfonso Rus.

En una operació que Mascarell no ha dubtat en qualificar com “escàndol de magnituds sense precedents”, Torró ha destinat 1,7 milions d’euros dels diners de tots “a una televisió que ell mateix ha confirmat que va mediar en la seua compra i que és vox populi que allí qui mana és ell”. Per això, Mascarell ha assegurat que els socialistes investigaran aquest cas.

Per a Mascarell, aquesta decisió és la que explica els vertaders motius del tancament de Gandia Televisió, de la qual els socialistes posen en dubte que Torró arribe a posar en marxa aquesta legislatura. I és que Mascarell assegura que aquesta adjudicació, realitzada per invitació directa de l’Ajuntament de Gandia, “serveix per a que Torró pague els seus propis interessos polítics i empresarials i per a pagar els seus joguets i capricis”.

Vicent Mascarell ha lamentat que, amb tot açò, Gandia haja perdut una televisió “pública, en valencià i de qualitat” amb un únic motiu: donar-li diners a la televisió de Torró, acomiadant a 40 professionals que encara estan amb judicis amb l’Ajuntament de Gandia.

El socialista ha recordat que no és la primera operació fosca que Torró qualifica com a “una figura geomètrica perfecta”, per la qual cosa Mascarell ha ironitzat dient que “l’afició a la geometria de Torró li està costant molts diners a Gandia que, a priori, no beneficien a la ciutadania sinó a interessos privats”.

Mascarell també ha volgut recordar que els arguments esgrimits des del govern per a justificar aquesta operació “no tenen ni cap ni peus”, perquè parlen de que part dels diners aniran en un futur al consorci comarcal “que encara no s’ha materialitzat i que no marca els costos de la televisió”, i s’ha preguntat si darrere de tot no es troba el poc interès del PP per posar en marxa una televisió on no tindran una majoria de membres al consell d’administració.

Un acord per a pagar nòmines a Tele 7.

La regidora socialista Ana Garcia ha assegurat que amb aquest acord express “Torró podrà pagar les nòmines als treballadors de Tele 7”, dels quals ha dit tenir constància que fa uns mesos que no perceben el seu jornal. Per a Garcia, aquesta operació demostra que Torró no va tancar Gandia Televisió “perquè fos San Paganini”.

I és que Garcia ha demostrat que el cost real de Gandia Televisió durant la legislatura passada era de 825.000 euros a l’any, una quantitat que està per baix del milió d’euros que pagarà ara Gandia a dues televisions privades.

Garcia ha dit que aquesta jugada qualificada per Torró com “rodona” només ho és per a ell mateix, demostrant una vegada més que “tenen diners per al que volen i privatitzen serveis públics perquè diuen que no poden pagar mentre continuen donant diners per a iniciatives que provenen del sector privat”.