L’esborrany dels pressupostos de 2013 del PP disminueix a la meitat la partida per a generar ocupació

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha destapat hui que l’avantprojecte dels pressupostos de 2013 que maneja el govern del PP de Gandia presenta una reducció del 50% de l’aportació prevista per al Pla d’Ocupació, passant de 2 milions d’euros en2012 anomés 1 milió d’euros per a 2013. Una reducció que arriba malgrat el continuat increment de les dades de l’atur a Gandia que demostra que el pla de Torró ha estat un fracàs.

Mascarell ha assegurat que aquesta dada dels pressupostos sorprèn als socialistes “perquè la coneguem just quan les xifres ens demostren que la situació a Gandia està pitjor que mai i que trenquem, per segon mes consecutiu, la tendència a la baixa de la Comunitat Valenciana i de la comarca”. El regidor socialista ha considerat que aquesta circumstància “obliga a que el govern treballe amb més ímpetu per a lluitar contra el problema que més preocupa als gandians”.

Però la realitat demostra que el govern gandià no està per la labor, i lluny d’incrementar esforços, retallen el pressupost i, per segon mes consecutiu, “mostren satisfacció i treuen pit per unes xifres que no són gens positives”. Per això, Mascarell ha considerat “incomprensible” que la responsable del fracassat Pla d’Ocupació, Ana Penalba, realitze aquestes valoracions, i ha assegurat que “és la demostració més clara de que el seu govern, el del PP, està d’esquenes a l’autèntica realitat de Gandia, que és de crisi, més atur i més impostos”.

I és que per als socialistes, les dades de l’atur a Gandia confirmen el que Mascarell va anomenar “la quadratura del cercle”, perquè quan l’atur puja a la comunitat autònoma, a Gandia, puja més, i quan baixa a l’autonomia, a Gandia, contràriament, puja.

El regidor socialista ha conclòs assegurant que, en comptes de projectes irreals, concerts, bous, esdeveniments variopintos o compres d’edificis i negocis a personal afí al PP, “el que hauria de fer el govern del PP de Torró és seure al Consell Econòmic i Social i fer una reforma exhausta del Pla d’Ocupació, incloent més diners i més contractació directa a través del model de l’antic PactSafor, perquè està demostrat que diners en tenen, però per a allò que ells volen”.