L’Espai Baladre acull fins al 30 d’agost l’exposició ‘Gandia Bricks’ amb peces Lego

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha visitat hui a l’Espai Baladre l’exposició ‘Gandia Bricks’. Esta mostra naix de la col·laboració de l’Associació per al Desenvolupament Tecnològic de la Safor (ADETECSA), l’Ajuntament de Gandia i l’Associació de Fans Oficial de Lego Valbrick i suposa la major exposició de peces de Lego realitzada a Gandia fins hui, amb més de 600.000 peces repartides entre les diferents temàtiques i diorames exposats: Star Wars, City, MILS, Harry Potter, Brickheadz, GBC, Programables, etc.

Durant la visita, els representants municipals han estat acompanyats per Luis Cañera, president d’ADETECSA; José Miguel Pérez, membre de la Junta directiva de Valbrick; Juan Sirvent, tresorer d’ADETECSA; Víctor Boscá, tresorer de Valbrick; Verónica Saa, tresorera d’ADETECSA; i Fernando Torres, director de Caixa Popular.

Paral·lelament a la realització de l’exposició s’ha posat en marxa un portal web interactiu amb la direcció www.gandiabricks.com, on es recollirà tota la informació que genere l’exposició i servirà per a difondre i compartir tot el relacionat amb les activitats fetes.

Com a novetat es pretén acompanyar cada maqueta o vitrina expositiva d’un codi QR que permetrà als visitants obtenir més informació sobre este muntatge, com ara: material multimèdia de com es va fer, comentaris de l’autor o autors, informació del nombre de peces utilitzades, etc. També servirà com a passarel·la de pagament i reserva de places per als tallers que es realitzen. Finalitzades les activitats es pujarà tot el material multimèdia que es genere perquè puga ser compartit.

Després de la visita, Diana Morant ha afirmat que com a ciutat “acollim esta exposició amb molta il·lusió. L’organització ha fet un esforç impressionant per portar-nos estes peces que són autèntiques meravelles, ja que darrere de cada construcció hi ha moltes hores de treball i moltes peces muntades. La majoria de nosaltres hem jugat amb estes peces que ens han ajudat a ser més imaginatius i millorar la nostra psicomotricitat”.

L’alcaldessa ha incidit que Gandia pràcticament triplica la seua població durant l’estiu i això fa que cada dia “hàgem de cobrir els interessos i inquietuds de milers de ciutadans i visitants que ixen al carrer esperant que la ciutat els aporte iniciatives. Venim d’una pandèmia i poder reobrir espais culturals i de trobada és una alegria”. Finalment, Morant ha recomanat la mostra i ha convidat la ciutadania a visitar l’exposició o participar en alguna de les més de 200 activitats que s’han programat des del Departament de Turisme durant els mesos de juliol i agost.

Per la seua banda, Luis Cañera ha agraït a l’Ajuntament i a l’Associació Valbrick la col·laboració que han prestat i afirmat que “ara el que ens toca és gaudir d’esta gran exposició que hem posat en marxa amb totes les mesures de seguretat. Esperem que siguen moltes les famílies que ens visiten perquè es van a sorprendre i també esperem que participen en els tallers que hem organitzat”.

Finalment, José Miguel Pérez ha explicat que “hem fet un gran esforç per tenir-ho tot a punt per a demà. Tenim peces per a tots els gustos, des de construccions amb motors que funcionen com màquines reals passant per escenes de pel·lícules com Harry Potter, una representació d’una fira d’atraccions amb la seua pròpia muntanya russa i fins i tot una línia que té Lego amb la qual els més menuts poden aprendre a programar”.