L’èxit de la campanya “No pagues doble” evita que el govern del PP gire el segon rebut del fem

Una vegada acabat el termini de presentacions de reclamacions per a no pagar el doble pel tractament del fem a Gandia i després de les notícies aparegudes els darrers dies, el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat hui com “un gran èxit” la campanya que en els darrers tres mesos ha realitzat el seu partit: “No pagues doble”, i que ha aconseguit evitar que el govern del PP gire un segon rebut als ciutadans de Gandia pel tractament del seu fem.

És per això que Mascarell ha agraït “als centenars de ciutadans que s’han sumat a la campanya” i ha apuntat l’efecte que té “que la veu de la ciutadania vaja unida i de la mà per a aconseguir que algunes reivindicacions es facen realitat”.

Tal i com ha recordat Mascarell, aquesta acció va nèixer a les acaballes del passat mes de juny per a demanar que els ciutadans no hagueren de pagar dues vegades pel seu fem per culpa de les males gestions del govern del PP de Torró. I és que Gandia, amb la tossuderia de Torró, no va voler entrar a formar part del consorci zonal de residus que obliga la Generalitat Valenciana quan aquest va començar a funcionar el passat mes de juliol i va cobrar als gandians pel tractament del fem de tot un any, mentre que només oferia el servei sis mesos.

Mascarell ha explicat que “els ciutadans demanaven amb les seues reclamacions que, en cas que la Diputació de València enviara un segon rebut cobrant de nou pel tractament del fem que ja havien pagat, el consistori els tornara la quantitat cobrada indegudament perquè el govern del PP no havia modificat l’ordenança quan calia”.

I segons ha valorat hui el regidor socialista, la mobilització aconseguida a través de campanyes a peu de carrer, a Internet i les xarxes socials, als mitjans de comunicació i a través de l’anomenat “buzoneo” per comerços i empreses, ha provocat que “la pressió social dels centenars de reclamacions presentades haja donat els seus fruits i finalment no s’envie un segon rebut als ciutadans de Gandia”. El regidor socialista ha destacat la “novetat” que els mitjans utilitzats per a la campanya tenen per a la política a Gandia i la importància que per al partit té haver estat al carrer, “escoltant als ciutadans i estant a prop de les seues necessitats”.

Tot i això, Mascarell ha assegurat que “la irresponsabilitat de Torró en aquest assumpte encara li pot eixir molt cara a Gandia”, perquè el consorci demanarà que es pague la part proporcional per l’ús de l’abocador de Ròtova, encara que Torró ha pagat ja per usar un altre abocador. Un cost que, segons ha confirmat el regidor socialista, superarà el milió d’euros “i s’haurà de pagar també dels nostres impostos, de manera que perdrem diners per les nefastes decisions de Torró, que actua sense pensar en les conseqüències d’allò que fa”.

Un any de retard

Tota aquesta polèmica ha provocat molts problemes a Gandia, que fa una setmana va haver de gestionar un nou lloc on abocar els residus perquè Torró no vol treballar amb el consorci. Però les pressions que han arribat des de la Generalitat i la Diputació l’han obligat a recular i Gandia farà ara el que deuria haver fet fa un any: modificar l’ordenança, canviar el preu de la taxa i entrar a formar part del consorci des de gener.

Tal i com ja denunciaven els socialistes, si aquesta acció s’haguera afrontat l’any passat “hui ens estalviaríem molts disgustos i molts diners”, perquè Gandia podria perdre amb el consorci més d’un milió d’euros per pagar unes instal·lacions que s’ha negat a usar, tal i com obliga la llei.

Per això hui, i amb un any de retard, es realitza a l’Ajuntament la comissió on s’abordarà la modificació de l’ordenança. En aquest sentit, Mascarell ha assegurat que estarà al costat del govern per a tractar d’aconseguir que els canvis “afecten el menys possible als ciutadans de Gandia i a les seues butxaques”, i per això ha anunciat que plantejaran al govern opcions “per a que els gandians no hagen de pagar les conseqüències de les males gestions del seu alcalde, perquè els polítics estem per a solucionar els seus problemes i no per a crear-ne de nous, com fa Torró”.

Vídeo: Vicent Mascarell valora la campanya i agraeix als qui han participat

[youtube]http://youtu.be/Q1tPgoZedI0[/youtube]

Vídeo: Vicent Mascarell analitza el futur de la taxa del fem i demanarà que els gandians no paguen els errors de Torró

[youtube]http://youtu.be/H1Ku9sI_iU0[/youtube]