L’exposició fotogràfica ‘Mirar Gandia’ obri les seues portes de la mà de Víctor Cucart

Amb l’objectiu de ‘Mirar Gandia, admirar Gandia i estimar Gandia’, el fotògraf Víctor Cucart inaugurava anit l’exposició ‘Mirar Gandia’ a la sala Coll Alas. La mostra presenta una visió personal de Gandia de Cucart. Hi trobem els elements més representatius i bells del ric patrimoni cultural i natural gandià, amb la intenció de ressaltar la seua importància com a senyal d’identitat pròpia i fer reflexionar sobre la importància de la seua preservació i protecció. Aquesta mostra, amb més de 50 fotografies, es pot visitar fins al pròxim 9 de gener.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha assenyalat: “Volem reconéixer la figura de Víctor Cucart, un gran ambaixador de la ciutat de Gandia allà on va, i a més fer-ho amb un treball que mira Gandia des de la seua perspectiva i des del relat del millor de la nostra ciutat i dels seus valors, però no solament espais, moments, tradicions sinó també la mirada fresca d’algú qui ha conegut també altres cultures i altres mons, que treballa en el mercat internacional i que ve a la seua ciutat a retornar part del que la ciutat li ha donat i part del que ha conreat arreu del món…”.


La mostra es dividix en dos àmbits temàtics, basats en el concepte de Patrimoni establit per la Unesco:
A) El patrimoni cultural: passat, present i futur
1. Patrimoni material: arqueologia, arquitectura, pintura, escultura, tecnologia
2. Patrimoni immaterial o intangible: Festes, tradicions, usos i costums
B) Patrimoni natural: la preservació dels nostres paratges naturals


A manera d’apèndix titulat “Art i moda”, s’han seleccionat, segons la comissària Mar Beltrán, “una sèrie de fotografies on Cucart, considerat un dels millors fotògrafs de moda en l’àmbit nacional i internacional, ha volgut fusionar aquests dos elements, el bell patrimoni artístic de la seua ciutat amb la seua passió per la moda atés que, com afirma Giorgio Armani, gran amic del fotògraf, la moda és art. La relació entre aquests dos universos és molt estreta (…) tots dos creen objectes no sols bells, sinó capaços d’emocionar”.

A la mostra s’inclouen dos retrats de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, així com de l’alcalde, José Manuel Prieto “en agraïment al seu incondicional suport a aquest bell projecte, entenent des del primer moment la seua transcendència i valor per a tots els gandians”.