L’hospital Francesc de Borja acull la primera jornada sobre donació d’òrgans

L’hospital comarcal Francesc de Borja ha acollit hui la I Jornada sobre Donació d’Òrgans del Departament de Salut de Gandia titulada ‘Sense donants no hi ha trasplantaments’. La presentació de la mateixa ha estat a càrrec de la directora general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, María Amparo García Layunta, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el gerent del Departament de Salut de Gandia, Joaquín Miñana, i el coordinador de trasplantaments de l’hospital Francesc de Borja, Manuel Solera.

La directora general ha destacat la taxa de donació d’òrgans de la Comunitat Valenciana, que aconseguix els 51,4 donants per cada milió, superant la mitjana nacional, la qual cosa va suposar un total de 255 donants en 2019.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia ha valorat el treball dels professionals sanitaris que durant la pandèmia “no sols es preocupen pels pacients covid, sinó també per totes les altres malalties. La generació actual hem heretat tot allò que la generació anterior va aconseguir amb molt d’esforç, com és el cas de la sanitat pública, i és el nostre deure mantindre-la i cuidar-la”, ha afirmat.

El gerent del Departament de Salut ha instat els professionals a impulsar la donació d’òrgans i a la ciutadania a ser solidària. Finalment, Manuel Solera ha presentat al nou equip coordinador de trasplantaments de l’hospital de Gandia, que ara comença una nova etapa.