Li demanem a Torró i Barber que deixen els seus càrrecs damunt de la taula pel ‘crack’ econòmic de Gandia

La candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant, ha demanat hui a l’alcalde, Arturo Torró, i al regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, que “a l’igual que han fet amb els seus pressupostos municipals, que deixen també els seus càrrecs damunt de la taula perquè són incapaços de fer uns pressupostos legals per a la nostra ciutat i són els autèntics responsables del ‘crack’ econòmic de Gandia”.

Diana Morant, que ha comparegut en roda de premsa acompanyada pel portaveu socialista, Vicent Mascarell, i el responsable d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, considera que “els que s’han reconegut responsables del problema no poden presentar-se ni ara ni d’ací a sis mesos com la solució”.

La candidata socialista ha desmuntat la “mentida” de l’herència rebuda en què s’excusa el govern del PP per a explicar la retirada dels pressupostos per a 2015, perquè “sí que van poder fer i aprovar els seus pressupostos al 2012, 2013 i de 2014 tenint com tenen la mateixa majoria absoluta. Ara, els deixen damunt de la taula perquè saben que són il•legals, perquè els regidors del govern del PP ja no es fien els uns dels altres i perquè poden jugar-se el seu patrimoni personal i incórrer en un delicte penal”, ha recordat Diana Morant.

Segons les dades oficials del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el deute bancari reconegut de l’Ajuntament de Gandia a 31 de desembre de 2011 —sis mesos después que els socialistes deixaren el govern— era de 114 milions d’euros i a 31 de desembre de 2013 era de 233 milions d’euros. “El govern del PP ha doblat el deute de cada gandià amb els bancs. Si no paguen als bancs, si ens han pujat els impostos i les taxes en un 30% i si les grans obres les paguen la Diputació i la Generalitat Valenciana mitjançant el Pla Confiança, la gent al carrer es pregunta en què estan gastant-se els diners? En festes i ‘saraos”, ha explicat la candidata socialista.

“Si després de posar el comptador a zero acollint-se a dos plans especials del Govern d’Espanya per al pagament de proveïdors, l’Informe de Morositat municipal revela que en el primer semestre de 2014 el Govern local del PP ha tornat a generar un deute de 31 milions d’euros que no estan pagant, es demostra fals que no paguen als bancs per pagar a les persones”, ha afirmat Diana Morant.

La candidata socialista a l’alcaldia li ha demanat a l’alcalde Arturo Torró que “lluny de demanar tranquil•litat als ciutadans per la desfeta econòmica i moral que el govern del PP ha perpetrat en Gandia, els conte la veritat”.

“Els gandians només podrem recuperar la tranquil•litat quan ell i el PP se’n vagen i Gandia estiga gestionada per persones responsables i que realment es preocupen dels problemes de la gent”, ha conclòs Diana Morant.