Li demanem al PP de Gandia que deixe de fer partidisme en plena campanya estival

Davant les crítiques i informacions manipulades en matèria turística portades a terme recentment des del PP de Gandia, volem recordar una sèrie d’aspectes relacionats amb les lleis i normatives que regixen el funcionament dels establiments turístics.

En primer lloc, es recorda que els horaris d’obertura i tancament dels establiments no són competència de l’Ajuntament de Gandia, sinó que vénen marcats per la Generalitat Valenciana que és qui els establix.

Així, el decret 21/2015 del 22 de desembre és el que regula els horaris d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics per a l’any 2016. En tractar-se Gandia d’un municipi turístic, el Govern local va sol·licitar, tal com permet la llei, l’ampliació d’horari general que abasta el període comprés entre el 17 de juny i el 25 de setembre de 2016, els divendres, dissabtes i vespres de festius, tot açò amb la complicitat dels empresaris i sectors implicats en la campanya turística i per a la promoció de l’activitat econòmica i l’impuls turístic.

En segon terme, i pel que fa a la normativa que regix l’ocupació de la via pública i que inclou entre altres aspectes l’estandardització de les característiques de les terrasses de tots els establiments, cal recordar que no s’ha variat l’anterior normativa aprovada durant la passada legislatura on governava el PP (25 de gener de 2012), i que va comptar amb el consens de les diverses forces polítiques i el beneplàcit i conformitat del sector hostaler.

Entenem que, ara més que mai, és necessària la col·laboració entre l’Administració i el sector turístic amb el qual s’han engegat les “Meses de Turisme”, amb l’objectiu d’establir un model estable que garantisca el desenvolupament del sector. Per tant, li demanem al PP de Gandia que deixe de fer partidisme en plena campanya estival. La millor imatge és el treball que fem tots junts i el seu resultat: una platja plena.

Finalment, volem destacar l’esforç que s’està realitzant per a dinamitzar la ciutat i la platja amb activitats com “Vívela”, el “Cinema a la Mar”, el “Cinema d’Estiu Solidari”, el “Cine Pot al Palau”, el festival “Polisònic”, el cicle “Una mar de músiques”, el Circ del Port, l’exposició de l’Obra Social de “la Caixa” o les diferents activitats esportives que estan desenvolupant-se en la platja i que tindran com a colofó l’arribada de “La Vuelta” Ciclista a Espanya el pròxim 8 de setembre. Cal destacar que este esdeveniment generarà en la província de València un impacte econòmic de més de 500.000 euros, bona part dels quals aniran a parar als negocis de la nostra ciutat en ser final d’etapa.