L’ICan Triatló Gandia 2020 se celebra este cap de setmana amb totes les mesures de seguretat

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada de Vanesa Buesa, presidenta de la Federació de Triatón de la Comunitat Valenciana, i Arturo Navarro, en representació de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment esportiu, han presentat hui la Ican Triatló Gandia 2020, que es disputarà dissabte que ve 17 d’octubre, amb eixida i arribada a la plaça del port (zona Varadero).

L’eixida dels primers participants serà a les 08.00 hores i s’espera l’arribada dels últims participants abans de finalitzar el dia. Es tracta d’una multi prova amb 2 distàncies: HALF o mitjana distància (1’9 km nadant – 1 volta, 90 km amb bici, 21 km carrera – 3 voltes); FULL o llarga distància (3’8 km nadant – 2 voltes, 180 km amb bici, 42 km carrera – 6 voltes). En el cas de la prova de Full, aquesta té caràcter de Campionat Autonòmic que atorgarà premis en metàl·lic als tres primers.

Tal com ha explicat Lydia Morant durant la roda de premsa, i seguint les indicacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, l’aforament ha quedat limitat a 300 participants, 150 per cadascuna de les dues modalitats que es disputaran. “Els triatletes eixiran de dos en dos i hi haurà un espai de 10 segons entre els grups per a intentar escalonar la prova”, ha afirmat Morant, qui ha destacat “l’important esforç que ha realitzat el consistori i els departaments implicats a més dels organitzadors per a dur a terme esta prova amb totes les mesures que s’exigixen i amb una sèrie de protocols estrictes per a garantir la seguretat”, ha assenyalat la regidora socialista.

Vanesa Buesa ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia i a la resta de consistoris on es disputarà el recorregut ciclista el treball que han realitzat durant les últimes setmanes. Un triatló que la presidenta de la Federació ha qualificat com “una prova que se celebrarà en màximes condicions de seguretat. Portem des del mes de juliol organitzant este tipus d’esdeveniments i el calendari a partir d’este mes acollirà tres o quatre proves en diferents municipis”. Buesa també ha destacat a Gandia com un bon entorn per a albergar este tipus d’esdeveniments esportius. “Gandia té instal·lacions, espais i és totalment plana, a més de tindre una gran oferta cultural. Esperem que tant la ciutat com els triatletes gaudisquen de la prova”.

Finalment, Arturo Navarro ha recordat que esta és la setena edició de la prova. “Per a nosaltres el més fàcil hauria sigut suspendre la prova, però pensem que la millor manera de transmetre que l’esport és part de la solució a la situació que estem vivint era tornar a competir”. Navarro ha explicat que s’han modificat els espais de les zones d’eixida, meta i avituallament per a garantir la seguretat de voluntaris i participants.

Un altre dels aspectes que s’ha modificat és el lliurament de premis. En el cas de la distància Half, quan finalitze la participació dels guanyadors s’entregaran els corresponents premis. Un sistema que també s’aplicarà als guanyadors de la prova en distància Full. La resta de participants dels grups d’edat podran recollir els seus premis en una carpa durant la jornada del diumenge.