Liduvina Gil demana la dimissió de Marta Cháfer per la mala gestió de les escoletes d’estiu

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha demanat hui la dimissió de la responsable d’Educació, Marta Cháfer, per la mala gestió que s’està portant a terme al voltant del funcionament de les escoletes, i que ha portat a que enguany, més de 100 famílies de Gandia no puguen deixar als seus fills als centres en els mesos d’estiu.

Gil ha comparat la gestió de les escoletes amb la que Torró ha fet amb els xiringuitos de la platja: “en ambdós casos s’ha preocupat més per desfer el que havia fet bé l’anterior govern que en garantir serveis i el benestar dels ciutadans”, abocant als pares, segons ha dit, a haver de buscar una solució a la desesperada davant la decisió de no donar el servei d’escoleta d’estiu en el mes de juliol.

La regidora socialista considera que aquesta gestió ha demostrat que “Torró està més preocupat per com amagar a qui li dóna la gestió de les escoletes per a fer negocis que en seguir el procediment lògic que haguera garantit el servei aquest estiu”. A més, la situació va més enllà, donat que a estes dates els socialistes encara denuncien la falta d’informació respecte a com es gestionaran les escoletes el proper curs.

En aquest sentit, Gil ha dit que espera rebre informació en la Comissió Informativa d’Educació que, a petició dels socialistes, se celebrarà hui. Gil ha criticat una “absoluta falta de planificació del govern de Torró” i que s’hagen acomiadat a les educadores “sense cap motiu i desoint el que demanen els pares”. De fet, Gil ha comentat que els pares ja han recollit més de 700 signatures per reclamar el servei d’escoletes d’estiu i la continuïtat de les educadores.

Per últim, Gil ha denunciat que el “sumum” de la mala gestió i la falta de respecte del govern del PP és el fet que han prohibit als pares i a les educadores fer l’habitual festa de fi de curs en una de les escoletes de Gandia. El problema, segons ha dit Gil, és que la festa estava prevista per al dia en que les educadores finalitzen el seu treball per la rescissió del contracte de les mateixes.

Perilla l’autobús per als alumnes de primària de Marxuquera

La regidora socialista Liduvina Gil ha denunciat que la Conselleria d’Educació podria suprimir l’autobús per als alumnes de Primària de Marxuquera que transportava als xiquets fins als centres educatius de Gandia. Segons ha explicat Gil, des de Conselleria asseguren que calen 18 alumnes per a garantir el servei i només hi ha 16.

Per això, els socialistes han anunciat que presentaran una moció al proper plenari per tal que Gandia demane a la Generalitat Valenciana que mantinga aquest servei i que, en cas contrari, siga Gandia qui pague la diferència d’aquests dos alumnes que, de moment, motiven a Conselleria a deixar de cobrir el servei.