Liduvina Gil: “El PP és l’únic responsable de la privatització de les escoletes”

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha lamentat hui que el govern del PP de Torró haja decidit finalment faltar a la seua paraula amb les mares, pares, educadores i sindicats i haja privatitzat finalment la major xarxa d’escoletes públiques de la Comunitat Valenciana, la de Gandia.

Segons ha valorat Gil en la comissió d’Administració i Modernització, “el PP és l’únic responsable de la privatització de les escoletes, per la seua falta de paraula i de tacte i per la seua incapacitat de gestió, sobradament demostrada en el primer any de govern”.

I és que Gil ha insistit en que, amb aquesta decisió, Torró torna a demostrar que el seu govern “és el de la mentida”, i es falta a la paraula que ell mateix va adquirir quan en una reunió amb les mares i pares de les escoletes, amb les educadores i els sindicats presents, va assegurar que les escoletes les gestionaria una empresa pública.

Per a Gil, “Torró i el seu govern tenia molt clar des del principi que anaven a privatitzar les escoletes, i el que han fet és marejar per tal de retardar l’anunci definitiu i així evitar protestes, portant a terme la privatització en ple estiu”. I ara, lamenta Gil, “tracten de culpar als sindicats i als socialistes de la privatització només pel fet d’haver treballat per tal de garantir la millor qualitat possible per al servei”.

Per últim , en aquest sentit, Gil ha lamentat que en la setmana en la que Torró es carrega un servei públic educatiu “tan important i beneficiós per a la ciutadania” com són les escoletes per no voler fer-se càrrec del seu cost, l’alcalde “haja fet gala d’un acte de balafiament pagant amb diners de tots un circ romà que ni tan se val s’atreveix a dir-nos què ens ha costat”. Gil ha conclòs dient que “el PP prefereix pagar pa i circ per als turistes abans que garantir la conciliació de la vida laboral i familiar amb unes escoletes públiques i de qualitat”.

Incapacitat de gestió i desastre absolut

A més, la regidora socialista ha assegurat que la incapacitat demostrada de la gestió del govern del PP podria posar en perill el normal inici del curs escolar, donat que a menys de dos mesos d’iniciar-se el mateix, encara no existeix un plec de condicions per a la seua adjudicació, posant en una situació d’incertesa extrema a les famílies que en setembre començaran a deixar als seus fills més menuts en mans d’unes educadores i d’un servei que encara no coneixen.

Gil ha afegit que aquest desastre administratiu s’ha de sumar al fet que, per culpa de la incapacitat del govern del PP i la regidora Marta Cháfer, no hi haja escoletes durant l’estiu. En aquest sentit, Gil ha denunciat que, com que hi ha educadores amb contracte encara en vigor, el PP ha preferit reubicarles en tasques administratives o informatives de l’Ajuntament “abans que donar continuïtat al servei educatiu públic en les vacances”.

Així, segons ha dit Gil, a hores d’ara poden veure’s educadores en oficines d’atenció als ciutadans “en comptes d’estar a les aules cuidant als més menuts, que és per al que van aconseguir una plaça i van ser contractades”.