Liduvina Gil: “Esperem que aquesta vegada siga cert que comencen les obres del Sant Francesc de Borja perquè ja hi ha prou de mentides”

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha denunciat hui una nova “mentida” del govern del PP de Torró respecte al col·legi Sant Francesc de Borja, que acumula un retard “exagerat i lamentable” per culpa de les males gestions del PP.

Així, Gil ha recordat que si la Generalitat va anunciar l’adjudicació i inici d’obres per al primer trimestre de l’any, després d’un retard de més d’un any des de la licitació, no va ser fins al 20 d’abril quan el govern de Torró, amb Marta Cháfer i Clara Carbonell, va anunciar l’inici de les obres i es va mostrar el cartell de l’empresa adjudicatària penjat al centre.

Liduvina Gil mostra el retall de premsa amb les mentides del PP
Liduvina Gil mostra el retall de premsa amb les mentides del PP

Malgrat les paraules del govern en aquell moment, quan asseguraven que “es materialitza aquest compromís adquirit per aquest govern i podem afirmar que les obres són una realitat”, el ben cert és que en aquests dos mesos no s’ha fet res en absolut al centre, i ahir mateix, la responsable d’Educació Marta Cháfer va tornar a anunciar l’inici de l’actuació.

Gil ha explicat que, des del primer moment, van sospitar de la nova mentida de Torró, donat que normalment el cartell que anuncia l’inici de les obres és de la Generalitat Valenciana i informa de tots els detalls de l’operació. Per als socialistes, va ser “una cortina de fum per a tapar que les obres encara anaven a retardar-se un mes més per culpa de les nefastes gestions del PP a la Generalitat, a la qual han portat a la ruïna”.

La regidora socialista ha lamentat que durant el curs passat, els alumnes foren traslladats als barracons a finals de curs i que, un any després, encara no s’haja fet res al centre. En aquest sentit, ha recordat l’elevat cost que ha pagat el consistori durant aquest any per al lloguer dels barracons, uns diners que ha dit que “podrien haver estat destinats a cobrir moltes deficiències d’altres centres de la ciutat”.

Per últim, Gil ha manifestat que “esperem que aquest anunci siga el definitiu perquè el personal docent, els alumnes i les mares i pares estan farts de tantes mentides”, i li ha recordat a la regidora no electa Clara Carbonell que “si en 28 anys no s’ha remodelat aquest centre ha estat per la ineficàcia, balafiament i pèssima gestió del PP a la Generalitat, que és l’òrgan responsable dels centres educatius”, un fet que tal volta desconega Carbonell per la seua inexperiència al capdavant de les gestions municipals.

Sense comissions informatives

Per altra banda, Gil ha anunciat que, davant la falta d’informació d’aquest govern opac i mentider, els socialistes han demanat la convocatòria de les comissions d’Esport, Joventut i Educació per a conèixer l’estat de diferents gestions municipals.

Concretament, Gil ha explicat que demanen informació sobre les escoletes d’estiu, que encara no se sap si es faran ni qui seran les educadores; sobre les escoles d’estiu de 4 a 12 anys, de les quals han rebut denúncies que asseguren que no s’ha fet un concurs obert per a adjudicar-les; i informació sobre quin serà el futur dels treballadors de la Piscina del Grau amb els canvis anunciats pel govern.