Liduvina Gil: “Gandia no té competències per a fer el procés de vacunació que demana el PP”

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha donat resposta a la demanda del PP de Gandia, qui, a través del seu portaveu, Víctor Soler, ha instat al Govern local a “organitzar una campanya de vacunació masiva per a tota la ciutadania”. L’edil socialista li ha explicat a Soler que “l’ajuntament no té competències per a agafar les vacunes i organitzar el procés de vacunació. Per això están els especialistes, que són en estos moments Atenció Primària, l’Hospital de Gandia i Salut Pública”. Gil ha assegurat que el PP de Gandia compta constantment amb la disposició de l’Àrea de Sanitat i del govern municipal per conèixer qualsevol qüestió i li ha demanat al PP de Gandia que no “cree problemes en estos moments i que col·labore”.

Gil també li ha recordat a Soler que este tema ja es va plantejar i explicar en la Comissió de Sanitat, on es va concretar la dinàmica dels processos de vacunació i es va aclarir que l’Ajuntament de Gandia no disposa de competències en esta matèria: “Ja vaig informar en comissió que serien els informadors en el seu moment, quan s’inicie la vacunació més global, més important i més generalitzada, els que passaran a ajudar en els centres d’Atenció Primària per a evitar, en este cas, les aglomeracions i per a portar endavant la vacunació el més normalitzada possible”.

D’altra banda, la regidora de Sanitat ha incidit en la capacitat de col·laboració que sí té l’ajuntament per a prestar l’ajuda necessària que requerisquen els organismes de Sanitat respecte al proces de vacunació: “Este Ajuntament el que fa es col·laborar tant amb Atenció Primària, com en l’Hospital i en Salut Pública. Diariament tenim comunicació en estos organismes per a totes aquelles necessitats que tenen. En estos moments, l’Ajuntament està col·laborant en prestació tant de personal com d’infraestructures per a Salut Pública i per a totes aquelles necessitats que tenen tant desde Atenció Primària com des de l’hospital”.