Liduvina Gil: “Hem comprovat com les pandèmies afecten la nostra existència i la forma de vida”

Gandia s’ha sumat hui als actes del Dia Mundial contra la SIDA. Per este motiu, s’ha penjat a l’Ajuntament el llaç roig que representa la lluita contra la malaltia. Un acte on han estat presents l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i representants dels grups polítics municipals com el portaveu socialista, José Manuel Prieto. Amb esta acció es pretén sensibilitzar i recordar que la lluita contra esta malaltia global causada per la infecció de VIH seguix sent imprescindible.

Prèviament, Liduvina Gil ha comparegut en roda de premsa acompanyada de David Valiente i Sara Gil, del Consell dels Joves de Gandia (CJG), per a informar de les dades d’incidència de la SIDA a la comarca i presentar la campanya informativa que des d’esta entitat s’ha posat en marxa.

Gil ha destacat que enguany tot el focus s’ha centrat en la lluita contra la covid-19. “Hem comprovat com les pandèmies poden afectar la nostra existència i la nostra forma de vida. La pandèmia ens ha recordat que la salut es relaciona directament amb aspectes tan diversos com els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social o el creixement econòmic. De manera que este 2020 s’ha decidit que el lema siga ‘Solidaritat mundial, responsabilitat compartida” perquè esta crisi sanitària està colpejant més als febles i vulnerables”.

Pel que fa a les xifres, l’edil socialista ha informat que es calcula que a Espanya hi pot haver de 140.000 a 170.000 infectats pel VIH i que durant l’últim any s’han registrat 3.244 casos a tot el territori espanyol. Pel que fa al Departament de Salut de Gandia, fonts de Salut Pública han informat que actualment són 370 persones les que posseïxen el VIH i que amb data de l’1 de novembre, durant este any s’han diagnosticat deu casos.