Liduvina Gil i Nacho Arnau presenten els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat

L’edil delegada de la Infància, Liduvina Gil, i el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, han presentat les activitats que ha organitzat l’Ajuntament  de Gandia amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i que tindran un apartat especial per als xiquets i xiquetes amb la iniciativa ‘Art Menut’. En primer lloc, Arnau ha explicat que les activitats de la setmana de la mobilitat es desenvoluparan del 16 al 22 de setembre, però tindran continuïtat en el temps fora de la mateixa setmana.

“A més de ser una ciutat que s’ha mostrat sensible amb els Objectius 2030, la mobilitat sostenible és una prioritat per a este Govern com ha quedat de manifest en les últimes actuacions que s’han dut a terme a la ciutat, no només per la exitosa restricció al trànsit de la primera línia de la platja amb ‘La Morada’, com també pels canvis generats en el Centre Històric i l’esforç que s’està realitzant en l’ampliació de carrils-bici segregats, o amb la instal·lació de nous aparcaments”, ha destacat l’edil de Trànsit i Mobilitat

Les accions informatives i de sensibilització que es posaran en marxa pròximament són la creació d’un inventari d’aparcaments de bicicletes (Gandia compta amb més de 270 mòduls i amb més de 550 places repartides per més de 80 localitzacions diferents), la presentació dels quilòmetres de carril bici segregats, les vies verdes ciclistes existents a la ciutat o la posada en marxa del concurs fotogràfic #Midiasincoche.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha informat de les activitats que es realitzaran en este àmbit però adreçades als més menuts i on han participat altres departaments del consistori gandià com els de Polítiques Educatives o el de Escena Urbana i Política Festiva. Es tracta d’una programació que pretén donar resposta, d’una banda, a l’adhesió de Gandia a la proposta de Francesco Tonucci creador de la ‘Citá dei bambini’, on s’exposava que després del confinament, els més menuts haurien de gaudir d’una jornada on els carrers, places i jardins es convertiren en un gran pati i, de l’altra, on es recullen les peticions de membres de Consell de la Infància on es proposava la posada en marxa d’activitats per als xiquets i xiquetes de la ciutat.

D’acord amb estes dues premisses, sorgix la iniciativa ‘Art Menut’ que s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat i que va ser aprovada pel Consell de la Infància celebrat el passat dissabte de forma telemàtica i que pretén donar resposta a estes demandes i reafirmar el compromís de Gandia com una ciutat Amiga de la Infància.

D’esta manera, ‘Art Menut’ desenvoluparà la seua activitat els dies 18 i 19 de setembre a les places del Tirant i del Rei Jaume I a Gandia, i a la plaça de la Marina al Grau. Estes activitats es completaran amb altres de caràcter itinerant. Al llarg d’estes dues jornades, els xiquets i xiquetes de la ciutat gaudiran d’espectacles d’humor, circ, jocs, música o teatre.

Gil també ha destacat que totes estes activitats es realitzaran amb les màximes mesures de seguretat i guardant les distàncies. “Hem treballat molt per a poder estar molt segurs durant la celebració d’estos espectacles que tindran un aforament limitat”, ha recalcat.

Finalment, la regidora socialista ha informat que el Ple del Consell de la Infància se celebrarà el pròxim dia 22 de setembre a les 11 hores i serà ‘online’. “La nostra intenció era que fóra presencial i esperàvem poder fer-lo al Pati d’Armes del Palau Ducal però donada la situació que tenim en estos moments, vam decidir fer-ho telemàtic”.

Sobre el Consell de la Infància, Gil ha informat que “aquelles ciutats que tenen en compte l’opinió dels més menuts tenen més espais de reunió i compten amb més parcs i zones per a vianants” i ha finalitzat la seua intervenció afirmant que “els centres educatius i les administracions locals tenen un paper molt important pel que fa a l’educació vial. Hem de seguir treballant perquè l’alumnat assumisca entre els seus hàbits aquells comportaments que afavorixen la seua seguretat en l’entorn viari”.