Liduvina Gil: “Les protestes a Torró en la Universitat d’Estiu són conseqüència de la seua actitud dictatorial”

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha valorat hui les manifestacions que van tindre lloc ahir en l’acte d’inauguració de la Universitat d’Estiu de Gandia assegurant que “les protestes a Torró són una conseqüència directa a la seua actitud dictatorial i absolutista amb la ciutadania, els sindicats i els partits de l’oposició”, per la qual cosa “deuria fer-s’ho mirar i rectificar, perquè encara està a temps d’evitar estes coses”.

Gil ha volgut deixar ben clar que els socialistes no van tindre res a veure en la convocatòria de les manifestacions, i que no van afavorir cap protesta. Tot i això, tal i com ha afegit la pròpia Gil, els socialistes entenen l’actitud de crispació de la ciutadania “per les constants retallades que els del tres en ratlla estan fent al sistema educatiu públic, tant Torró a Gandia com Fabra a la Comunitat Valenciana i Rajoy a Espanya”.

En aquest sentit, Gil assegura que es va sumar a la protesta “perquè aquesta no era contra la Universitat de València ni contra la Universitat d’Estiu, sinó contra les polítiques del PP de Torró en matèria educativa”. Així, Gil ha volgut ressaltar el suport “total i absolut” dels socialistes a l’ens educatiu que ahir organitzava l’acte.

Respecte a les polítiques educatives de Torró, la regidora socialista ha volgut recordar que “qui ahir volia parlar d’Educació és qui ha retallat ajudes al CEIC Alfons el Vell i a les universitats, ha despreciat la seua interlocució en projectes com l’Innova, ha privatitzat les escoletes i tancat la UPI i ha retallat ajudes i pujat preus públics de la Universitat Popular de Gandia i demana reducció de més personal funcionarial”, afegint que “és el mateix que ha fet fora al Centre Internacional d’un edifici on finalment no construirà els cines que havia promès”.

Gil ha afegit que la seua suma a les protestes es va deure, també, a que “allà on estiguen les educadores i les mares i pares de les escoletes protestant, jo estaré donant-los el meu suport, perquè considere que tot ha sigut un engany de Torró, una mentida a la ciutadania i un acomiadament injust”.