Liduvina Gil presenta el projecte ‘Gandia entre totes i tots, millor’

La delegada responsable de Infància, Liduvina Gil, ha presentat el projecte ‘Gandia entre totes i tots, millor’, una iniciativa que naix de l’esforç i la coordinació de tots els departaments de l’Ajuntament de Gandia i la col·laboració amb el Centre de Salut Pública (CSP) i el Servei d’Atenció Primaria de Gandia (SAP).

Així, la idea conjunta es traduïx en un llibre que inclou un gran ventall de propostes formatives, tant intraescolars com extraescolars, que es fiquen a disposició de tots els centres educatius (públics, concertats i privats) i les AMPA de la ciutat. D’esta manera, l’objectiu consistix en fomentar valors, coneixements i respecte per les persones i el medi ambient, així com generar hàbits saludables des de la infància fins al termini de l’adolescència.

En relació a les característiques del dossier, Gil ha explicat que el format físic se suma a la versió digital que col·legis i instituts tenen des de setembre i que els “permet decidir entre la gran oferta de programes (cursos i tallers) que oferix l’Ajuntament” al llarg de tot el curs. D’altra banda, la regidora de Infància ha destacat el caràcter flexible i reutilitzable de la versió en paper, ja que permet “eliminar o incorporar programes específics cada any” en funció de les necessitats que se presenten a les aules.

Finalment, Gil ha destacat que el projecte contribuïx a la formació i sensibilització de la infància per les qüestions socioculturals i mediambientals: “La idea de tots estos programes és millorar la formació dels nostres xiquets i xiquetes, donar-li eines, sobretot en els valors i habilitats per al seu futur, i pensem que esta programació redundarà en això». En este sentit, assegura, ja s’han pogut realitzar molts dels programes oferts malgrat la situació sanitària.

El llibre complet en versió PDF es pot descarregar a:

https://www.gandia.es/aytg/uploaded/SANITAT/Gandia%20entre%20totes%20i%20tots%20millor%20v2_1.pdf.