Liduvina Gil presenta la programació amb motiu del Dia Mundial del Parkinson

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la presidenta de l’Associació de Parkinson Gandia Safor, Mari Carmen Escrivá, ha presentat la programació amb motiu del Dia Mundial del Parkinson 2021, amb una sèrie d’activitats que s’adapten a la normativa covid-19 i que tenen com a objectiu visibilitzar la malaltia. La programació començarà hui, dimarts, amb la lectura del manifest per part de la presidenta de l’entitat que, a més, es retransmetrà en directe a través de la xarxa social Facebook.

Sobre esta efemèride, Gil ha destacat la importància de seguir informant i conscienciant la població sobre esta malaltia, ja que són prop de 8.000 persones les que la patixen a la Comunitat Valenciana. “És important que entre tots puguem oferir un tractament personal i integral tal com està realitzant l’associació. Hem d’agrair a Mari Carmen i a totes les persones implicades en este projecte el continu treball que desenvolupen”, ha assenyalat.

Pel que fa a la programació, el pròxim divendres, 9 d’abril, tindrà lloc un programa especial amb motiu del Dia Mundial del Parkinson a Onda Cero Gandia a partir de les 12.30 hores amb membres de l’associació, de la Federació Espanyola de Parkinson i més protagonistes. Ja a la vesprada, es lliurarà la Tulipa d’Or i es durà a terme la conferència de la neuròloga de l’hospital de la Pedrera de Dénia, Gemma Mas, a partir de les 18 hores, en directe des del canal de Facebook de l’associació (@ParkinsonGandia). Finalment, el diumenge, 11 d’abril, Gandia s’il·luminarà per la malaltia del Parkinson.

A més, amb motiu del Dia Mundial del Parkinson 2021, des de l’associació s’ha posat en marxa el projecte ‘Escoles bressol i Parkinson’ per tal de fer visible la malaltia entre els més menuts a través d’un conte que han desenvolupat membres de l’equip de l’associació i que es titula ‘La màgia de Noa salva el jardí’. Este conte compta amb una activitat de dibuix que farà possible un mural ple de tulipes que dibuixaran els més menuts, amb uns dibuixos que es mostraran a través del web i les xarxes socials de l’associació, i que a més s’exhibiran en la seua seu. Es tracta d’una iniciativa que, gràcies al compromís de la regidora socialista Liduvina Gil es farà extensiva a Gandia a través del Consell de la Infància.